Pascal megremegett a kötelek mellett

Sergey Kovalev (Szergej Kovaljov), Jean Pascal, boksz, ökölvívás
CANADA, Montreal : MONTREAL, QC - MARCH 14: Sergey Kovalev (right) lands the last punch on Jean Pascal before the fight was stopped during their Unified light heavyweight championship bout at the Bell Centre on March 14, 2015 in Montreal, Quebec, Canada. Richard Wolowicz/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megőrizte veretlenségét és megtartotta félnehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címeit Szergej Kovaljov, aki Montrealban a 8. menetben TKO-val nyert Jean Pascal ellen.

A 31 éves orosz világbajnok Kovaljov Montrealban, a hazai kedvenc, korábbi WBC-világelső Jean Pascal ellen lépett kötelek köze. A mérkőzés felvezetője és a sajtótájékoztatón történt kakaskodások jó meccset ígértek és ennek megfelelően a ringben történtekre sem lehetett panasz.

Mindkét bunyós agresszívan kezdett, de Kovaljov hamar átvette az irányítást és többször megrendítette a kanadait. A 3. menet végén közel állt a befejezéshez, de a menet végét jelző gongszó megmentette Pascalt.

Kovaljov elintézte ellenfelét Forrás: Richard Wolowicz/Getty Images/AFP

Az orosz szerette volna befejezni a csatát a negyedik menetben, de a kanadainak sikerült túlélni a nehéz perceket. Pascal megpróbált visszajönni a meccsbe, több pontos találatot is jegyzett, de Kovaljov nem adta ki a kezéből az irányítást.

A 8. menetben Kovaljov a kötelekhez szorította a kanadait, de a saját akciójától elcsúszott és padlóra került. A folytatást követően két pontos jobbkezes után a vezetőbíró megkegyelmezett Pascalnak és beszüntette az egyoldalúvá váló találkozót.

Kovaljov továbbra is őrzi a WBA, az IBF és a WBO világbajnoki címét, míg Pascal a Carl Froch és a Bernard Hopkins elleni pontozásos vereség után most kapott ki először a teljes meccsidő letelte előtt.

Forrás: Profiboksz.hu