Kapás Boglárka valami rendkívülire készül

Kapás Boglárka, úszás
GERMANY, Berlin : Hungary's Boglarka Kapas competes in the women's 1500m Freestyle final of the 32nd LEN European Swimming Championships on August 23, 2014 in Berlin. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Kapás Boglárka motiváltabbnak érzi magát, amióta Bernek Péter a klubtársa lett a BVSC-ben. A nyári, kazanyi vébén akkor lenne elégedett, ha valamennyi számában egyéni rekordot döntene. Az olimpiai célja azonban nem csupán egy érem.

"Nagyon örültem annak, hogy többen is átigazoltak a BVSC-be, mert ennek köszönhetően több lett az edzőpartnerem. Bernek Péterrel pedig külön élmény együtt dolgozni. Rövid néhány hónap alatt kiderült, hogy a jelenléte, a hozzáállása és a kiemelkedő úszótudása megemelte a motivációs szintemet" - nyilatkozta a Miamiban edző Kapás Boglárka a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Kapás két éve a barcelonai világbajnokságon 800 gyorsan a negyedik, 400-on az ötödik, 1500-on pedig a hetedik helyen végzett.

Kapás Boglárka Forrás: AFP/Damien Meyer

"Akkor voltam az eddigi pályafutásom csúcsán. Tavaly, a berlini Európa-bajnokság előtt a hosszú betegségem miatt hiányos volt a felkészülésem, és bármennyire is igyekeztem, javítani nem tudtam. Idén augusztusban, a kazanyi vébén akkor lennék elégedett, ha valamennyi számomban egyéni rekordot döntenék. A helyezések pedig mindig a mezőnytől függenek."

A pszichológusnak készülő válogatott sportoló azt mondta, fejben sokat fejlődött. "Tudom pontosan, hogy mi fontos nekem, és mit is akarok a sportból kihozni. Voltak, vannak, és lesznek is még nehéz időszakok, de legbelül már tudom, hogy az élsport magas szintjén szinte minden a motiváció kérdése."

Megemelkedett a motivációs szintje Forrás: AFP6John MacDougall

Tisztában van azzal, hogy Hosszú Katinka egy egész más kategóriát képvisel a világ úszósportjában. "Katka nem véletlenül van reflektorfényben, ezért nagyon megdolgozott. Az ő eredményeihez képest az enyémek egyelőre csak árnyéknak tűnnek, de én is haladok a saját lépéseim szerint előre. Nekem is az a célom, hogy valami rendkívülit hajtsak végre. Csak azt tudom mondani, hogy amiért elkezdtem úszni, az nem csupán egy olimpiai érem. Megteszem azt, ami tőlem telik és meglátjuk, mi lesz belőle. Ha Rióban nem sikerül a bravúr, akkor még 2020-ban is maradhat egy lehetőségem" - mondta a 22 éves úszónő.