Gengszterfilmben kap szerepet a WBA-bajnok

Carl Froch, boksz, ökölvívás
UNITED KINGDOM, London : British boxer Carl Froch attends a weigh-in at Wembley Arena in London on May 30, 2014 ahead of his super middleweight boxing rematch against Britain's George Groves for Froch’s WBA and IBF world titles. AFP PHOTO / CARL COURT
Vágólapra másolva!
Abban biztos, hogy nem lesz belőle már Robert De Niróhoz hasonló kvalitású színész, de az egykori futballista, Vinnie Jones, illetve a műugró Jason Statham jó példaként lebeg Carl Froch szeme előtt. A britek nagyközépsúlyú profi világbajnok bunyósa egy brit gengszterfilmben próbál szerencsét.

Filmes karrierről álmodik Carl Froch, a britek vb-bronzérmes, profi világbajnok ökölvívója. A 2001-es amatőr világbajnokságon középsúlyban harmadik helyen végző bokszoló 2002 márciusában vívta első profi meccsét, két év múlva a Brit Nemzetközösség nagyközépsúlyú bajnoka, 2008. december 6-án Jean Pascal legyőzésével a WBC világbajnoka lett.

Eddig 35 meccsén 33 győzelmet szerzett, csak 2010-ben Mikkel Kessler, egy évvel később pedig Andre Ward tudta legyőzni. Azonban visszaszerezte és jelenleg ismét ő birtokolja a WBA nagyközépsúlyú övét.

Carl Froch Forrás: AFP/Carl Court

Froch azonban már készülne a civil életre is, ezért elvállalt egy kisebb szerepet a Once Upon a Time in London című brit gengszterfilmben.

"Volt szerencsém olyan neves színészekkel találkozni, mint Samuel L Jackson, Ben Kingsley vagy Michael Douglas. Beszéltem velük, és természetesen megkérdeztem, hogyan lettek színészek. Rájöttem, hogy senki sem lehet szupersztár egyik napról a másikra"” - nyilatkozta.

Nem én vagyok Robert De Niro, de...

A nottinghami bunyós bevallotta, hogy kis dilemmába esett, mert továbbra is a bokszkarrierjére összpontosítana, de nem zárkózna el a mozi világ elől sem. Nem ő lenne az első bokszoló, aki filmszerepet kap, a korábbi nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson szerepelt a Másnaposok című film első két részében, míg az ír egykori középsúlyú világbajnok Steve Collins egy kultfilm, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső révén vált ismertebbé.

"Nem hiszem, hogy én lennék a következő Robert De Niro, de van előttem pozitív példa is, hiszen az egykori futballista, Vinnie Jones vagy a műugró Jason Statham is tapasztalat nélkül vált jó színésszé" - mondta Froch.

A brit tavaly májusban lépett utoljára a kötelek közé, akkor George Groves ellen kiütéssel nyert.