Babosnak nem megy egyesben

Babos Tímea, tenisz
UNITED ARAB EMIRATES, Dubai : Timea Babos of Hungary returns the ball against Serbia's Jelena Jankovic during their 1st Round of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championships on February 15, 2015 in Dubai. AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
Babos Tímea közel két és félórás csatában, három szettben vereséget szenvedett a kolumbiai Mariana Duque-Mariótól a 250 ezer dolláros bogotái teniszverseny első fordulójában.

Eredmény, WTA-torna, Bogotá, 1. forduló:
Mariana Duque-Marino (kolumbiai) - Babos Tímea (7.) 6:4, 6:7 (10-12), 6:3

A magyar játékos hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 2010-es tornagyőztes Duque-Marino jól kezdte a mérkőzést, az első szettben 4:1-re elhúzott, és bár a magyar játékos tudott egyet brékelni, végül 6:4-re elbukta a játszmát.

A második szettben közel állt a győzelemhez a hazai játékos, de hiába vezetett 5:3-ra, Babos egyenlített, majd a rövidítésben három meccslabdát hárítva hozta a játszmát.

Babos Tímea Forrás: AFP/Karim Sahib

A döntő szett első játékában Duque-Marino 0-40-ről hozta adogatását, ez pedig sorsdöntőnek bizonyult. Babos a nyolcadik gémben 15-re elveszítette szerváját, így ellenfele 5:3-as előnyre tett szert. Az utolsó játékban a magyar játékos ugyan újabb két meccslabdát hárított, de a hatodik esélyt már kihasználta Duque-Marino.

Babos idén csak két WTA-tornán tudott főtáblás mérkőzést tudott nyerni egyéniben: Sencsenben a kínai Csiang Wangot 6:7, 6:1, 6:4-re, Monterreyben a spanyol Sílvia Soler-Espinosát 6:4, 6:3-ra győzte le.