Vágólapra másolva!
Novak Djokovic immár 15 meccses nyertes szériában van, a monte-carlói tenisztornán semmi esélyt nem adott Marin Cilicnek. Rafael Nadal szoros meccset vívott David Ferrerrel.

Szegény Marin Cilic csekély reményekkel vághatott neki a Novak Djokovic elleni meccsének Monte-Carlóban. Az egymás elleni mérlegük 11-0 volt, természetesen a szerb világelső javára.

Aki ráadásul kiváló formában van: először akkor vesztett játékot a pénteki meccsen, amikor már szett- és breakelőnyben volt (6:0, 2:0). Nem is ért véget Djokovic nagy menetelése, behúzta a második játszmát is.

A belgrádi játékos keménypályás idénye kiválóan sikerült, hamarosan pedig eljöhet az első igazi tesztje salakon: az elődöntőben a David Ferrert kiejtő Rafael Nadallal találkozik majd.

A 15 meccses győztes sorozatban lévő Djokovic 2009-ben és 2012-ben döntőig jutott Monte-Carlóban, két éve pedig megnyerte a tornát Nadal legyőzésével. A 27 éves játékos idei mérlege 28-2, és ha nyer a hercegségben, ő lesz az első teniszező, aki besöpri az év első három ATP 1000-es tornáját.

Nadal döntő játszmában tudott nyerni Ferrer ellen, és bár minden szett elején ellépett tőle, rendre hullámvölgybe került. A torna nyolcszoros győztese ugyanakkor csak a második játszmát bukta el.

Monte-Carlo, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Cilic (horvát, 8.) 6:0, 6:3
Nadal (spanyol, 3.)-Ferrer (spanyol, 5.) 6:4, 5:7, 6:2
Berdych (cseh, 6.)-Raonic (kanadai, 4.) 5:2-nél Raonic feladta
Monfils (francia, 14.)-Dimitrov (bolgár, 9.) 6:1, 6:3