Golovkin ellen lehetetlen állva maradni

543706011
Boxer Gennady Golovkin (L) from Kazakhstan lands a punch on Willie Monroe Jr. of the US in the second round during their Middleweight World Championship bout at the Forum Arena in Los Angeles, California on May 16, 2015. Golovkin won the fight by knocking out Monroe Jr. in the sixth round. AFP PHOTO / MARK RALSTON
Vágólapra másolva!
A kazah Gennagyij Golovkin hajnalban a várakozásoknak megfelelően KO-val győzte le Willie Monroe jr.-t. A sorozatban 20 kiütéssel elért győzelmével a bunyós mérlege 33-0, mindössze három ellenfele húzta ki ellene a pontozásig.

Szombat este a kaliforniai Inglewoodban, karrierje során 33. alkalommal lépett kötelek közé a középsúly jelenlegi WBA/IBO világbajnoka, Gennagyij Golovkin. A várakozásoknak megfelelően ellenfele, Willie Monroe jr. nem tudta felvenni a versenyt a kazah bunyóssal és már a 2. menetben komoly bajba került. Előbb egy balhoroggal sikerült padlóra küldni Monroe-t, majd a számolás után Golovkin egy jobbegyenessel ismét leütötte riválisát.

Willie Monroe Jr. sem húzta sokáig Forrás: AFP/Mark Ralston

Monroe sikeresen túlvészelte a menet hátralevő részét és ezt követően többször, testen és fejen is sikerült eltalálnia Golovkint. A 6. menetben GGG egy jobb egyenessel ismét elkapta, majd egy balhoroggal térdre is kényszerítette az amerikait. Monroe a számolás közben jelezte Jack Reiss vezetőbírónak, hogy köszöni szépen a lehetőséget, de inkább menne zuhanyozni.

Golovkin zsinórban a 20. kiütéses győzelmét aratta és reményei szerint légközéleb már a WBC aktuális világbajnokával egyesíthet címet - írja a Profibox.hu