Nürnbergi kudarc követte Babos római tornagyőzelmét

Babos Tímea Róma, 2015. május 17.
Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a római salakpályás tenisztorna női páros versenye győztesének járó serleggel a 2015. május 17-i eredményhirdetésen. A Babos-Mladenovic duó 6:4, 6:3 arányban legyőzte a Mar
Róma, 2015. május 17. Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a római salakpályás tenisztorna női páros versenye győztesének járó serleggel a 2015. május 17-i eredményhirdetésen. A Babos-Mladenovic duó 6:4, 6:3 arányban legyőzte a Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettőst. (MTI/EPA/Ettore Ferrari)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea két játszmában vereséget szenvedett a 250 ezer euró (76,5 millió forint) összdíjazású nürnbergi salakpályás női tenisztorna első fordulójában, így nem jutott a legjobb 16 közé.

A világranglistán 83. helyezett magyar játékos a rangsorban 98. Lara Arruabarrenától kapott ki 1 óra 16 perc alatt. Az első gémet még ő nyerte, de aztán gyorsan fordított spanyol ellenfele, aki fél óra elteltével jutott szettelőnyhöz. A második, 46 percig tartó játszma szorosabban alakult, a közepén többször is egymás adogatását vette el a két játékos, a végén azonban Arruabarrena volt pontosabb.

Babos (jobbra) a hétvégén még tornagyőzelmet ünnepelt Forrás: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Babos, aki vasárnap a francia Kristina Mladenoviccsal párosban megnyerte a római tornát és magyar rekordot döntve a 11. helyen áll a női teniszezők páros világranglistáján, ezúttal rögtön a főtáblán kezdhetett egyesben.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Arruabarrena (spanyol)-Babos 6:2, 7:5