Mayweather nem akarja megdönteni Rocky csúcsát

Floyd Mayweather Jr., boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : Floyd Mayweather Jr. reacts after defeating Manny Pacquiao in their welterweight unification bout on May 2, 2015 at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO / JOHN GURZINKSI
Vágólapra másolva!
Elméletileg szeptember 12-én lép utoljára szorítóba napjaink egyik legnagyobb bokszolója, Floyd Mayweathert. A legutóbbi meccsén Manny Pacquiaót lenullázzó amerikai elmondása szerint egy jó ellenféllel és látványos show keretében szeretne elköszönni.

"Biztos vagyok benne, hogy találunk számomra egy komoly ellenfelet, aki jól megdolgoztat és ha már távozom, akkor egy igazi nagy dobással akarok elköszönni." - idézte Mayweathert a Profiboksz.hu szakportál.

Úgy tűnik, hogy a 48 mérkőzésén 48 győzelmet arató, ebből 26-szor KO-val nyerő amerikai nem akarja túlszárnyalni Rocky Marciano 49-0-s profi rekordját, elégnek találja, ha maga is beállítja ezt a mérleget.

Floyd Mayweather még egyszer lépne a kötelek közé Forrás: AFP/John Gurzinski

"Nem hiszem, hogy ezt én meg akarom dönteni, egyelőre nem is gondolkodtam rajta. Nekem most így minden oké, még egy meccsem maradt a Showtime-szerződésből. Tehát még egyetlen mérkőzésem van, ami hihetetlen számomra. Nagyon hosszú és sikeres karrierem volt, csaknem 20 év, amiért nagyon hálás vagyok. Rapsztárokat, legendákat akarok behozni, hogy műsort adjanak, őrült nagy showműsorra készülök, hiszen az utolsó mérkőzésem lesz, hadd kapja meg a közönség, amit látni akar."