Federer elhasalt a Garroson

nk20140417
Monte-Carlo, 2015. április 16. A svájci Roger Federer a francia Gael Monfils ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében 2015. április 16-án. Monfils 6:4, 7:6 (7-5) arányban győzött. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Vágólapra másolva!
Roger Federer már a negyeddöntőben kiesett a Roland Garroson. A svájci klasszist a honfitársa, Stanislas Wawrinka állította meg, három szettben. Az ellenfele Jo-Wilfried Tsonga lesz.

Roland Garros, negyeddöntő:
Wawrinka (svájci, 8.)-Federer (svájci, 2.) 6:4, 6:3, 7:6 (7-4)
Tsonga (francia, 14.)-Nisikori (japán, 5.) 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3

A Garros eddigi legszelesebb napján találkozott egymással a két svájci játékos a Suzanne-Lenglen pályán. Wawrinka Grand Slam-tornán még sosem győzte le Federert (0-4), ám ezúttal - talán a körülményeknek is köszönhetően - még játszmát sem vesztett ellene.

Jellemző a zord időjárásra, hogy a másik negyeddöntő, a Jo-Wilfried Tsonga-Nisikori Kej bő fél órára félbeszakadt, mert a szél leszaggatott egy darabot a stadion tetejéből, ami ráesett az egyik nézőre.

Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Ám Federer ettől függetlenül is bajban volt: egyetlen egy adogatást sem vett el az ellenfelétől, a 2002-es US Open volt az utolsó GS-torna, ahol ez történt vele.

Tsongáék meccse egészen döntő szettig jutott: a francia ugyan 2-0-ra vezetett, de Nisikori visszakapaszkodott. Az ötödik játszmát ugyanakkor Tsonga uralta, ezzel csatlakozott Wawrinkához az elődöntőben.

A másik ágon Novak Djokovic-Rafael Nadal, illetve Andy Murray-David Ferrer negyeddöntőket rendeznek.