Bacsinszky első GS-elődöntőjére készülhet

Bacsinszky Tímea, tenisz
FRANCE, Paris : Switzerland's Timea Bacsinszky celebrates after winning a point against Belgium's Alison Van Uytvanck during the women's quarter-finals of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on June 3, 2015. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
Vágólapra másolva!
Bacsinszky Tímea lesz a világelső amerikai Serena Williams elődöntős ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság női versenyében.

Az első szerdai negyeddöntőben a világelső Serena Williams a 2012-ben döntős, 17. helyen rangsorolt olasz Sara Erranit múlta felül két játszmában. Az amerikai teniszezőnek ez volt a 19. győztes mérkőzése megszakítás nélkül Grand Slam-tornákon.

Az amerikai klasszis ellenfele a magyar származású, svájci színekben szereplő Bacsinszky Tímea lesz, miután két játszmában, 105 perc alatt búcsúztatta a belga Alison Van Uytvanckot.

A 23. helyen kiemelt Bacsinszky pályafutása első GS-elődöntőjére készülhet, ráadásul Patty Schnyder 2004-es Australian Open-elődöntője óta az első svájci női teniszező, aki négy közé jutott a négy nagy torna egyikén.

Bacsinszky Tímea pályafutása legnagyobb sikerét ünnepelhette Forrás: AFP/Dominique Faget

Bacsinszky idén Sencsenben döntős volt (Simona Halep állította meg), majd egymást követő két tornán, Acapulcóban és Monterreyben is nyert, mindkétszer a francia Caroline Garciát verve a döntőben. Indian Wellsben Serena Williamstől, Marrakesben a szlovák Anna Karolina Schmiedlovától kapott ki a negyeddöntőben.

Miután tavaly már a második körben kipottyant Párizsban, a mostani szereplésével biztosan jócskán javít jelenlegi világranglista helyezésén, és akár a top 20-ba is bekerülhet.

Ivanovic és Safarova tavaly is találkozott a Garroson Forrás: AFP/Pascal Guyot

A másik elődöntőben a 2008-as bajnok, hetedikként rangsorolt szerb Ana Ivanovic és a 13. helyen kiemelt cseh Lucie Safarova mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

Eredmények, negyeddöntő, nők:
S. Williams (amerikai, 1.) - Errani (olasz, 17.) 6:1, 6:3
Bacsinszky (svájci, 23.) - Van Uytvanck (belga) 6:4, 7:5

Az elődöntőben:
S. Williams - Bacsinszky
Ivanovic (szerb, 7.) - Safarova (cseh, 13.)