Becker csak árt Djokovicnak?

German former tennis player Boris Becker looks on during the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament final tennis match, on April 19, 2015 in Monaco. AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET
German former tennis player Boris Becker looks on during the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament final tennis match, on April 19, 2015 in Monaco. AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic stábját, azon belül is Boris Beckert okolja a Stan Wawrinka elleni Roland Garros-döntő elvesztéséért Bogdan Obradovic, a szerb Davis-kupa-válogatott kapitánya.

"A csapata negatív energiákat küldött felé - mondta az edző Djokovicról. - Egyértelműen befolyásolták a meccs eredményét. Elsősorban Boris Becker arca nem tetszett, csalódottságot és közönyt mutatott. Nem reagált jól, és nem támogatta Djokovicot. Ismerem Novakot, néha szüksége van gesztusokra, amelyek motiválják. Becker ebben nem volt valami jó, ez nyilvánvaló."

Obradovic azonban tovább is ment, szerinte valami történt Becker és Marian Vajda közt, mert a két edző a szokásostól eltérően nem egymás mellett ült: "Nem tudom, mi történhetett pontosan. De volt valami gond."

Hol marad a szaxis?

"Novak csapata amúgy is túl nagyra hízott - folytatta az edző. - Kérdeztem is tőle viccesen, hogy miért nem vesz fel egy szaxofontanárt, úgyis szereti azt a hangszert? Túl sok mindent mondanak Nolénak, amiből választania kell."

Becker negatív kisugárzása Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Obradovic ezen kívül úgy érzi, Djokovic félgőzzel játszott a döntőben, és nem tudott mit lépni, amikor Wawrinka emelte a szintet.

Wimbledon más lesz

Azért ne feledjük, hogy Djokovic sorsolása brutális volt, legyőzte Rafael Nadalt, majd Andy Murrayt, ráadásul az utóbbi meccsből másfél szett áthúzódott a döntő előtti napra. A fáradtság tehát döntő tényező lehetett, amit Obradovic is elismer, mondván Wimbledonban "rövidebb labdamenetek lesznek, amivel kevesebb energiát veszít majd Novak, ami növeli a győzelmi esélyeit".