Vágólapra másolva!
Nem hagyta szó nélkül Kovács „Kokó” István állításait a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Csötönyi Sándor, aki közölte, hogy személyiségi jogainak megsértése miatt beperli Kokót. Van magyarázata arra is, miért nem mondott le idén. 

Az amatőrként és profiként is világbajnoki címet szerző Kovács István egy interjúban „nemzetközi szélhámosnak” nevezte Csötönyit, és ezen kívül is vaskos sértések egész sorát vágta az MÖSZ-elnök fejéhez. „Az egész életében nincs egyetlen dokumentált tény sem, nemhogy valós doktori címe vagy diplomája, de szerintem még érettségije sincs” – mondta Kokó.

A Bors megkereste Csötönyit, aki éppen Bakuban tartózkodik az Európa Játékokon. Az elnök azt mondta, be fogja perelni Kovács Istvánt. „Illetékes helyekre eljuttatom az érettségi bizonyítványomat, amelyet fénymásoltattam. Ha Kokót érdekli, nos, a biztonságtudományok doktora vagyok, sőt, a Business Schoolt is elvégeztem. Utóbbi képzési formában a kaszinók felső szintű irányítását tanultam, mivel abban a szakmában dolgoztam.”

Az elnöki posztért megy a harc?

Kovács azt is elmondta, 2012-ben Csötönyi felajánlotta neki, legyen ő a szövetség elnöke az ő lemondása után, de amikor megtudta, mennyi pénz fölött diszponál a szövetségi elnök, esze ágában sem volt lemondani. Csötönyi erre is magyarázatot adott.

Csötönyi Sándor, az Ökölvívó Szövetség elnöke Forrás: MTI/Kovács Attila

„Azért nem mondtam le, mert nem tehettem. A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség 2013-ban úgy rendelkezett, profi szervezetnél dolgozó ember nem ténykedhet amatőr szövetségi vezetésben, márpedig Pista a WBO európai alelnöke, supervisora.”

„Alapvetően azért gyűlöl, mert azt hiszi, nem vagyok szavahihető” – tette hozzá a MÖSZ elnöke.