Mayweather nem vesz elégtételt

Shawn Porter, boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : LAS VEGAS, NV - JUNE 20: Shawn Porter (L) punches Adrien Broner during their welterweight bout at MGM Grand Garden Arena on June 20, 2015 in Las Vegas, Nevada. Porter won the fight by unanimous decision. Steve Marcus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szombat este egy Las Vegas-i bokszgálán a korábbi váltósúlyú világbajnok, Shawn Porter egyhangú pontozással verte a korábban három súlycsoportot is meghódító Adrien Bronert. Floyd Mayweather barátja második vereségét szenvedte el, de a bokszlegenda szerint ez a győzelem kevés ahhoz, hogy búcsúmeccsén Porterrel bunyózzon.

Sokan úgy gondolták, hogy a hétvégén Adrien Bronert - Floyd Mayweather barátját - legyőző Shawn Porternek komoly esélye lehet szeptemberben arra, hogy a világ legjobb ökölvívójának búcsúmeccsén esélyt kapjon a főszerepre.

Főleg azért, mert legutóbb Marcos Maidana hasonló körülmények között kapott lehetőséget a veretlen amerikai klasszis ellen: 2013 decemberében legyőzte Bronert, mire Mayweather kétszer is ringbe lépett ellene, és mindkétszer legyőzte.

Shawn Porter nem akar másodhegedűs lenni Forrás: Steve Marcus/Getty Images/AFP

A kérdést természetesen Mayweathernek is feltették, aki azonnal kizárta ezt a lehetőséget: "Nem, ilyen mérkőzés nem lesz. De Porter bokszolhat a szeptember 12-i gálámon valaki más ellen" - idézte a klasszist a Profiboksz.hu szakportál.

Mayweather hiába súgott a nézőtérről Forrás: Steve Marcus/Getty Images/AFP

Porternek azonban ez a lehetőség nem igazán tetszik: "Nem töröm magam többé, hogy Floyd előtt bokszoljak. Kerestük a módját, hogy helyet kapjak a Mayweather-Pacquiao gálán, de nem jött össze a dolog. Nem nézni szeretném őt, miután én bokszoltam. Vele akarok bunyózni!"