Átok ül az idei eastbourne-i tenisztornán

Caroline Wozniacki, tenisz
UNITED KINGDOM, Eastbourne : Denmark's Caroline Wozniacki holds her back before withdrawing from her women's semi-final match against Switzerland's Belinda Bencic at the WTA Eastbourne International tennis tournament in Eastbourne, southern England on June 26, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Három elveszített játék után feladta a svájci Belinda Bencic elleni elődöntőt a második helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki az angliai Eastbourne-ben zajló, 731 ezer dollár összdíjazású füves pályás női tenisztorna pénteki napján.

A hétfőn rajtoló wimbledoni tornán ötödikként rangsorolt Wozniacki hátfájással indokolta döntését. Bencic a fináléban a lengyel Agnieszka Radwanskával játszik majd.

Az eastbourne-i szervezők nem lehetnek elégedettek, az első helyen kiemelt wimbledoni címvédő cseh Petra Kvítova, illetve a hatodikként rangsorolt német Angelique Kerber sérülés, illetve betegség miatt még a torna előtt visszalépett.

Wozniacki megsérült Forrás: AFP/Glyn Kirk

A kanadai Eugenie Bouchard a nyolcaddöntőt, a szerencsés vesztesként induló orosz Darija Gavrilova a negyeddöntőt adta fel gyomorbántalmak miatt, míg az orosz Jekatyerina Makarova a páros elődöntőben szenvedett Achilles-sérülést.

Eredmények, WTA-torna, Eastbourne, elődöntők:
Bencic (svájci) - Wozniacki (dán, 2.) 3:0-nál Wozniacki feladta
A. Radwanska (lengyel, 9.) - Stephens (amerikai) 6:1, 6:7 (3-7), 6:2

Meglepetésdöntő Nottinghamben

A 12. helyen kiemelt Sam Querrey legyőzte az ukrán Alekszandr Dolgopolovot az 503 ezer euró összdíjazású nottinghami füvespályás férfi tenisztorna pénteki elődöntőjében.

A másik ágról az üzbég Gyenyisz Isztomin jutott a fináléba, mivel ciprusi ellenfele, az első helyen kiemelt David Ferrert is búcsúztató Markosz Bagdatisz három játék után combsérülés miatt feladta a mérkőzést.

Eredmények, ATP-torna, Nottingham, elődöntők:
Querrey (amerikai, 12.) - Dolgopolov (ukrán) 4:6, 6:3, 7:5
Isztomin (üzbég) - Bagdatisz (ciprusi) 1:2-nél Bagdatisz feladta