Vágólapra másolva!
Hamarosan kezdődik a vizes vb Kazanyban, a magyar csapat öt ifjúsági olimpiai bajnokkal érkezik majd, és persze Hosszú Katinkával és Gyurta Dániellel.

A kazanyi vizes vébén induló 17 magyar válogatott között öt olyan fiatal úszó is akad, aki ifjúsági olimpiai aranyéremmel büszkélkedhet, közülük ketten egyszerre kettővel is.

A különleges ötöst Kapás Boglárka (2010: 200 pillangó és 400 gyors, ráadásként pedig ezüst a 200 gyorson), valamint Szilágyi Liliána (2014: 100 és 200 pillangó) vezeti, mögöttük pedig Bernek Péter (2010: 200 hát), Kenderesi Tamás (2014: 200 pillangó) és Grátz Benjámin (2014: 200 vegyes, hozzá pedig 200 pillangón egy ezüst is) következik. Külön is említést érdemel, hogy a felsoroltak közül a 19 éves Kenderesi Tamás úgy utazik el Oroszországba, hogy egyedüli versenyszámában, a 200 pillangón jelenleg – holtversenyben –

a második helyet foglalja el, a nála mindössze 33 századmásodperccel gyorsabb japán Seto mögött.

Látványos építkezés

„Dacára annak, hogy a mostani csapat adu ászai közül Hosszú Katinka és Gyurta Dániel már a 2009-es római világbajnokságon is aranyérmet vehetett át, Cseh László pedig ezüstöt, a 17 tagú válogatott közel harmadát az új generációt képviselő ifjúsági olimpiai bajnokaink alkotják” - mondta Kiss László szövetségi kapitány.

„Ez is arra utal, hogy a sportági építkezés terv szerint, vagy inkább rohamléptekkel halad előre, és

Csak azt sajnálhatjuk, hogy Biczó Bence, a hatodik ifjúsági olimpiai bajnokunk a győri bajnokság után kialakult válogatottból kimaradt, így számára a Kazanyt követő erőpróbák szolgálhatnak vigaszul” – tette hozzá a Telekom Sporthír Szolgálatnak Kiss.

Phelpsre emlékeztető Katinka

Még három nap, és fény derül Hosszú Katinka taktikai „hétpecsétes titkára”, amelyből az ellenfelek is tudni fogják, hogy a 2014 legjobbjának megválasztott Iron Lady melyik hét egyéni számban tesz kísérletet a dobogó megostromolására.

„Emlékeim szerint

és ehhez gyorsan azt is hozzá kell tenni, hogy egyéni eredményeinek ismeretében talán egy számban még váltózhat is – folytatta Kiss László. – A kihívás gigantikus, és éppen ezért az amerikai Michael Phelps sorozataira emlékeztet, amelyhez hasonló akadályt csak Ryan Lochte, a honfitársa állított maga elé. És ha már a legekről szó esett, örömmel jelezhetem, hogy Gyurta Dániel sporttörténelmet írhat Kazanyban, ha a 200 méteres mellúszásban sorozatban, és a világon elsőként negyedszer is sikerül győznie!”