Risztovékat ütötte-verte az orosz lány

Risztov Éva, úszás
Balatonfüred, 2015. június 20. Risztov Éva a női 10 kilométeres versenyen a Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán 2015. június 20-án. Az úszónő a második helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Risztov Éva a 12., Olasz Anna pedig a 13. helyen végzett a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyszámában. A magyar versenyző szerint nincsenek a helyzet magaslatán a bírók. 

Risztov Éva jó tapasztalatnak nevezte az 5 km-es versenyt, de voltak aggasztó jelei, hogy a bírók nem figyelik eléggé a versenyzőket. A magyar klasszis szerint ennek a fair play-hez semmi köze.

– jelentette ki Risztov.

"Ugyanaz az orosz lány szállt rám, aki Kiss Nikit is ütötte-verte az Európa-bajnokságon... Úgy látszik, kipécézte magának a magyarokat" – mondta Olasz Anna. "Egyszer kisikoltottam a bíróra, hogy nézzen már oda, de elfordította a fejét... Mindegy, bemelegítésnek jó volt, a tíz kilométer remélem sokkal jobb lesz, meg aztán sokan vannak, akik csak erre a számra koncentrálnak, ez látszott is" – tette hozzá.

Risztov Éva Forrás: MTI/Kovács Anikó



Gellért Gábor szövetségi kapitány mindezt azzal egészítette ki, hogy "itt sűrűbb a mezőny, nagyobb a közelharc, mert az öt kilométert még mindenki bírja, egy sprint az egész – két nap múlva azért más lesz". Hozzáfűzte, hogy a 2013-as vb-n, Barcelonában is ugyanígy kezdődött, "aztán tízben volt mindkét lány tíz kilométeren, alapvetően most is ez a cél".