Berto: Kicsinálom Mayweathert

Andre Berto, boksz, ökölvívás
UNITED STATES, ONTARIO : ONTARIO, CA - MARCH 13: Andre Berto (R) celebrates after knocking out Josesito Lopez in the 6th round of their 12 round welterweight bout at Citizens Business Bank Arena March 13, 2015 in Ontario, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bár a legutóbbi meccsén Manny Pacquiaót lenullázó, még veretlen Floyd Mayweather néhány hónapja azt nyilatkozta, hogy igazi nagy dobással akar búcsúzni a ringtől, végül olyan ellenfelet kapott a korábbi váltósúlyú világbajnok Andre Berto személyében, aki legutóbbi hat mérkőzése közül hármat is elveszített.

Elméletileg szeptember 12-én lép utoljára szorítóba napjaink egyik legnagyobb bokszolója, Floyd Mayweather (48-0), aki három hónapja még úgy nyilatkozott, igazi nagy dobással szeretne búcsúzni.

Szerdán kiderült, hogy ellenfele korábbi váltósúlyú világelső Andre Berto (30-3) lesz, akinek személyét illetően megoszlanak a vélemények. A 31 éves amerikai első 27 mérkőzésén veretlen maradt, 2011-ben azonban Victor Ortiz, 2012-ben Robert Guerrero, 2013-ban pedig Jesus Soto Karass is legyőzte. Legutóbb márciusban bokszolt, akkor Josesito Lopezt TKO-val verte.

Berto lesz Mayweather következő ellenfele Forrás: AFP/Getty Images/Kevork Djansezian

"Készen állok szeptember 12-én ismét szorítóba lépni és bebizonyítani, hogy én vagyok a valaha volt legjobb. Mindig a csúcsra járatom magam és ez most, Berto ellen sem lesz másképpen. Andre egy fiatal, erős gyerek, aki arra készül, hogy letörje a világ legjobbját. Negyvennyolcan megpróbálták már" - idézte Mayweathert a Profiboksz.hu szakportál.

"Szeptember 12-én kicsinálom Mayweathert. Őszintén hiszem, hogy képes vagyok erre és nem érdekel, hogy a másik 48 hogy járt ellene. Valaki ki lesz ütve kettőnk közül, de nem én. Ne hagyják ki ezt a meccset!" - nyilatkozta Andre Berto.