Hosszút nem akarták beengedni az uszodába

Hosszú Katinka, Shane Tusup, úszás
Kazany, 2015. augusztus 3. Hosszú Katinka férjével és edzőjével, Shane Tusuppal, miután világcsúccsal győzött a kazanyi úszó-, vízilabda-, műugró- és műúszó-világbajnokság női 200 méteres vegyesúszásában 2015. augusztus 3-án. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Vágólapra másolva!
Nem működött az akkreditációjának a vonalkódja, így majdnem lemaradt a péntek délelőtti előfutamról Hosszú Katinka a kazanyi úszóvébén. Végül férje és edzője, Shane Tusup leüvöltötte a biztonságiakat, akik 20 perc után végül beengedték az uszodába.

Hosszú Katinka 200 méter háton a legjobb időeredménnyel biztosította helyét a délutáni folytatásban a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki napján.

Azonban nem akármilyen körülmények előzték meg a vízbe csobbanását, a magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala szerint ugyanis nem akarták beengedni az uszodába.

Hosszú Katinka férjével és edzőjével, Shane Tusuppal Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

"Katinka kiváló eredményéhez még annyit, hogy reggel nem akarták beengedni az uszodába, mert az akkreditációja vonalkódját leolvasó elektronikus azonosítóberendezés piros X-et mutatott a zöld nyíl helyett. Hiába volt a fényképe alapján azonosítható, az orosz biztonságiak hajthatatlanok voltak, Shane már leüvöltötte a hajukat, Kiss László kapitánnyal az élen hiába magyarázták, hogy versenye lesz – végül 20 (!) perces telefonálgatás árán voltak csak hajlandóak beereszteni" – olvasható a bejegyzésben.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.