Cseh László semmit nem látott a vízben

Cseh László Kazany, 2015. augusztus 8.
A második helyezett Cseh László (b) és a győztes dél-afrikai Chad le Clos a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Kazany, 2015. augusztus 8. A második helyezett Cseh László (b) és a győztes dél-afrikai Chad le Clos a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Cseh László úgy érzi, tökéletes világbajnokságot zárt volna, ha megnyeri a 100 pillangó döntőjét, ám az ezüstérem miatt sem csalódott.

"Boldog vagyok az ezüstéremmel, bár az aranynak sokkal jobban tudnék örülni. Az az igazság, hogy Chad Le Clos ma nagyon jól ment, és meg is érdemelte a sikert" - nyilatkozta az Origo helyszíni tudósítójának a 29 éves Cseh László, aki mindhárom színű éremből nyert egyet-egyet Kazanyban.

Mi hiányzott az aranyhoz?

Picit ezen a százon, úgy látszik, javulnom kell még, nem teljesen állt össze az úszásom, legalábbis nem annyira, mint kétszázon. Ugyanakkor úgy érzem, hogy nem sok hiányzik. Úszás közben azt éreztem, hogy ebben még azért vannak üresjáratok, de tudom, hogy mi a dolgom.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Mennyire tudta követni a többiek versenyzését?

Semmit nem láttam az egész versenyből, talán a hatos és az ötös pályára tudtam picit kitekinteni, de próbáltam inkább magamra koncentrálni.

Kiúszta magát?

Nagyon elfáradtam, de maradt bennem hiányérzet. Nem baj, legalább van még miért edzenem.

Ha egy hónappal ezelőtt valaki azt mondja, hogy egy teljes éremkollekcióval tér haza Kazanyból, akkor elfogadta volna?

Biztos örültem volna ennek így előre, de akkor is azt mondtam volna, hogy vízbe akarok ugrani. Bár, úgy minden könnyebb lenne, ha előre odaadnák az érmeket. A viccet félretéve, nem lehetek elégedetlen.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Hogyan értékeli az egész világbajnoki teljesítményét?

Nagyon boldog vagyok, hogy újra felértem a csúcsra, köszönöm is mindenkinek a támogatást, főként a családomnak, az edzőmnek, az egri és a törökbálinti önkormányzatnak, és a szurkolóknak is, mert nélkülük ez nem sikerült volna. Ha arra gondolok, hogy tíz évvel ezelőtt is ugyanolyan vb-érmeket nyertem, mint most, akkor azt mondom, hogy ez a vb minden előzetes várakozásomat felülmúlta.

Az egész pályafutását illetően hová helyezné ezt a mostani vb-mérleget?

Szakmailag talán nagyjából a pekingi olimpiával tenném egy szintre, ahol három ezüstérmet nyertem.

Szombaton a vegyesváltó tagjaként még vízbe ugrik, mi a célja?

Én vagyok az egyik legjobb pillangós a mezőnyben, szóval van reális esélyünk arra, hogy bejussunk a fináléba.

Szűcs Tamás (Kazany)

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.