Vágólapra másolva!
A 4 x 100 méteres vegyes váltó a 3. helyen került volna a fináléba, de egy rossz váltás miatt kizárták.

A váltót Balog Gábor kezdte, aki a hátúszás után az ötödik helyen adta át a váltást Gyurta Dánielnek, aki gyanúsan korán ugrott a medencébe, mint utóbb a lassításból kiderült, 2 tizedmásodperccel korábban indult, Balog még nem érintette meg a falat, amikor ő már elugrott a rajtkőről.

A kétszázon bronzérmet szerző Gyurta nagyon megnyomta a száz méterét, felhozott minket a 3. helyre, és mivel Cseh László következett, sejteni lehetett, hogy nem fogunk rosszabbul állni. A Kazanyban pillangón arany-, ezüst- és bronzérmet is szerző Cseh most is odatette magát, így az utolsó ember, Takács Krisztián a második helyen indult el.

Gyurta Dániel nagyon akarta a döntőt, és így kicsit elsiette a váltást Forrás: AFP

Takács meg is tartotta ezt a pozíciót, és az amerikai Ryan Lochte mögött másodikként csapott célba. A 3:32.41 perces idő egészen pazarnak számított, összesítésben a 3. helyen jutott volna a csapat a döntőbe, de a futam után visszanézték a váltást, és ekkor kiderült, hogy Gyurta túl korán indult, emiatt pedig kizárták a csapatot. Nagyon nagy kár érte!

A korai váltás pillanata:

A rossz váltás pillanata, ami miatt sajnos a remek időt úszó vegyes váltónkat kizárták :(

Posted by Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott on 2015. augusztus 9.


"Szerettem volna, ha döntőbe jutunk, nem éreztem a váltásnál, hogy baj lenne, de a komputer végül mást mutatott. Nagyon sajnálom, mert ez egy nagyon jó váltó lehetett volna, illetve az is, hiszen remek időt úsztunk. Nagyon akartam a döntőt, lehet, hogy ez volt a probléma" - sajnálkozott Gyurta.