Hosszú kereste a legtöbbet Kazanyban

Hosszú Katinka, úszás
RUSSIAN FEDERATION, Kazan : Hungary's Katinka Hosszu celebrates with her gold medal during the podium ceremony for the women's 400m individual medley swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 9, 2015. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
A hétvégén véget ért kazanyi vizes világbajnokságon Hosszú Katinka volt a magyar csapat legeredményesebbje. Két arany- és egy bronzérme mellett világcsúcsot is úszott, ezzel pedig 84 ezer dollárt, körülbelül 24 millió forintot keresett.

Cseh László minden éremből szerzett egyet, így 13 millió forinttal ő lett a második. A nagy különbséget kettejük jutalmazása között a világcsúcs jelenti, hiszen a FINA azt is külön díjazza, méghozzá 8 és fél millió forinttal. A harmadik legtöbbet Olasz Anna és Verrasztó Dávid kereste, mindketten egy-egy ezüsttel és 4,25 millió forinttal térhettek haza.

A kemény munka kifizetődött Kazanyban Forrás: AFP/Martin Bureau

A hazai szövetség is jutalmazza az úszókat

A magyar szövetség is megjutalmazza az úszókat, de csak azokat, akik olimpiai számban értek el dobogós helyezést. A díjak itt már lényegesen alacsonyabbak, az első hely 2,5 milliót, a második 1,25 milliót, a harmadik pedig 650 ezer forintot ér.

A magyar csapat teljesítménye javult a 2013-as barcelonai vb-hez képest: kilenc éremmel az éremtáblázat nyolcadik helyén végeztek, amivel Japánt is megelőzték.