Hosszú Katinka képtelen leállni

Hosszú Katinka, úszó, úszás, port, víz
Hungary's Katinka Hosszu celebrates her victory at the end of the final of the women's 200m individual medley swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 3, 2015.
Vágólapra másolva!
Összesen négy elsőséggel zárta az úszó Világkupa-sorozat nyitóállomását Hosszú Katinka, miután szerdán újabb két arannyal egészítette ki kollekcióját: 100 gyorson és 400 vegyesen nyert, továbbá második lett 100 háton, illetve harmadik 400 gyorson.

Minthogy Katinka érezhetően nem heverte ki teljesen a kazanyi világbajnokság utolsó napjainak megpróbáltatásait, kivételesen könnyített a moszkvai viadal második napjának programján, így 50 és 200 pillangón nem indult el.

Persze így is maradt bőven végigúszandó döntő, az Iron Lady ötben volt érdekelt délután. Négyben pedig érmet is szerzett, az első mindjárt kissé meglepő volt, a 100 gyors elsősége (54.10-zel nyert) ugyanis eddig még hiányzott az egyébként igencsak gazdag Világkupa-kollekcióból, így Katinka immáron a valaha programban szereplő számok közül (a váltókat is beleértve) 15-ben tudott legalább egyszer győzni, ami egészen kivételes produkció.

Hosszú Katinka újabb két győzelme Forrás: AFP/Christophe Simon

Száz háton 59.48-cal ezúttal másodikként zárt a Kazanyban remeklő Emily Seebohm mögött. Szépen jött fel a második ötvenen, de végül 58 századnyi maradt az ausztrál előnyéből.

A pillangók kihagyásával megspórolt energia aztán a két 400-as számnál köszönt vissza, hiszen gyorson bronzérmet szerzett (4:08.28), csupán 16 századnyira volt az olasz Carlitól, míg a hosszabbik vegyesúszó számban ismét izgalommentes győzelmet aratott, igaz, nem préselt ki magából ezúttal egy nagyobb időt, épp csak amennyi szükséges volt (4:36.25).

Ami a többieket illeti, Jakabos Zsuzsanna csupán 11 századdal maradt le a dobogóról 200 pillangón (2:07.78), és egyetlen századdal 400 vegyesen (4:41.55), míg Verrasztó Evelyn az előző naphoz hasonlóan ezúttal is 9. lett az előfutamban (most 200 pillangón), újfent tizedekkel bukva el a döntős szereplés lehetőségét.

A folytatás szombaton és vasárnap Franciaországban, a 2012-es rövid pályás Eb helyszínén, Chartres-ban lesz.