Vágólapra másolva!
Edzés közben bokasérülést szenvedett Lindsey Vonn, az amerikaiak olimpiai és világbajnok, négyszeres összetett világkupa-győztes alpesi sízője.

A 30 éves sportoló csütörtökön a Facebookon közölte a hírt rajongóival: "Az új-zélandi edzés mai napján szerencsétlen módon elestem és megsérültem, kisebb törés van a bokámban, ezért most visszautazom az államokba, s értesítelek majd benneteket a fejleményekről."

Vonn a 2013-as világbajnokság lesikló versenyén súlyos balesetet szenvedett, aminek következtében a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört. Pályafutása folytatására készülve aztán 2013 novemberében újra bukott, s részleges keresztszalag-szakadást szenvedett, majd decemberi sikeres visszatérése után a Val d'Isere-i lesiklóviadalon ismét esett, s szintén a jobb térde sérült meg.

Lindsey Vonn Forrás: AFP/Jure Makovec

Vonn a 2014-es szocsi olimpián nem tudott versenyezni, de a legutóbbi világkupa-szezonban már újra sílécre állt, megnyerte a lesiklás és a szuper-óriásműlesiklás pontversenyét, ráadásul minden idők legtöbbszörös vk-futamgyőztes női alpesi sízője lett, mivel már 67 sikernél jár.