Vágólapra másolva!
Andy Murray háromórás csatában győzte le Novak Djokovicot a 4,18 millió dollár összdíjazású montreali keménypályás férfi tenisztorna fináléjában.

Murray úgy indult neki a döntőnek, hogy egymás után nyolcszor kapott ki Djokovictól, akit utoljára a 2013-as wimbledoni döntőben sikerült legyőznie.

A skót az első szett negyedik játékában a hatodik bréklabdát értékesítve elvette Djokovic adogatását, majd 4:1-re elhúzott, de a világelső 4:4-nél egyenlített, és bréklabdája is volt az 5:4-hez, de Murray ezt megúszta, és végül ő brékelt, amivel 6:4-re övé lett a játszma.

Djokovic erősen kezdett a másodikban, az első nyolc pontot behúzta, és 2:0-ra vezetett. Murray ugyan 3:3-nál utolérte, de Djokovic ekkor elvette ellenfele szerváját, és 6:4-re hozta a második szettet. A döntő játszmában a statisztika Djokovic mellett szólt, aki a GS-tornák utáni legerősebbnek számító Masters 1000-es versenyeken sorozatban 24 olyan meccset nyert, ahol a harmadik szett döntött, Murray azonban a második gémben brékelte, és 3:0-s előnyt szerzett.

Az ötödik játék az egész meccs legizgalmasabbja volt, negyedóráig tartott, és tízszer volt 40:40 az állás, végül Murray megakadályozta, hogy Djokovic elvegye a szerváját. A szerb mindig is hatalmas küzdő volt, és most is mindent megpróbált, Murray 5:3-as vezetésnél két bréklabdája is volt, de a skót végül ezeket hárította, majd az ötödik meccslabdáját megnyerve lezárta a döntőt.

Murray 11. Masters 1000-es tornáját nyerte meg, idén Madrid után a másodikat. Ráadásul annak is örülhet, hogy feljött a második helyre a világranglistán, 2013 óta nem állt ilyen jól.