Vágólapra másolva!
Kozák Danutának és Szabó Gabriellának különleges a hétvégi milánói kajak-kenu világbajnokságon K-2 500 méteren begyűjtött aranyérem.

A két kajakos az M4 Sport hétfő délutáni visszatekintő műsorában elmondta, nagy nyomás nehezedett rájuk, mert mindenki őket tartotta esélyesnek. Abból a szempontból mindenképpen különleges számukra ez a siker, hogy több év kihagyás után ültek be újra egy hajóba, ám a barátságuk sohasem szakadt meg - mondták.

2009 óta tartott a női kajak négyes veretlensége Forrás: MTI


Ha ma lenne a futam, talán megnyernék

Mindketten ott voltak az ezüstérmet szerzett négyesben is, amely 2009 óta volt veretlen volt, most azonban kikapott a fehéroroszoktól. Szabó szerint hátrányt jelentett az egységnek, hogy sokat cserélődtek benne a versenyzők, ugyanakkor hozzátette, hogy a csapatnak mindig is nagy erénye volt az, hogy a csalódásból erőt tudjon kovácsolni. Kozák Danuta hozzátette, ezen az intenzív szinten nem mentek idén még együtt. Az, hogy billegtek, nagyon zavaró volt, azonban "ha ma beállnának a rajtgépbe, talán nyernek."

A vb legnagyobb magyar győzelmét a Tótka Sándor, Molnár Péter kettős K-2 200 méteren aratta, ugyanis egy rossz rajt miatt meg kellett ismételni a döntőt, amelyet korábban a magyar páros már megnyert, a duó azonban másodszor sem talált legyőzőre.

Tótka Sándor és Molnár Péter hatalmas bravúrt mutatott be Forrás: MTI


Az olimpia a nagy cél

Tótka Sándor elmondta, nagyon jól összepasszolnak párjával, de ehhez Hűvös Viktor edző is kell, aki óriási alázattal dolgozik velük. Hozzátette, örülnek, hogy olimpiai kvótát szereztek, de már a jövő évi hazai válogatóversenyre fókuszálnak, mert "nagyon ott akarnak lenni az ötkarikás játékokon". Molnár Péter elmondta, "az ünneplés folyamatban van", a döntőre nem emlékszik, lassan kezdenek visszajönni a kellemes emlékek. A kajakos megjegyezte, a párost szorosan összeköti a közös vidéki származás és, hogy ő is hasonló fiatal volt, mint társa.

A C-2 1000 méteren ezüstérmes Vasbányai Henrik és Mike Roland kettős egyik tagja, Mike Róbert kenus elmondta, optimistán tekint a jövőbe, most még a pihenés következik, az országos bajnokságon nem indulnak együtt, azt követően viszont mennek Rióba egy környezettanulmánynak felfogható tesztversenyre.