Mayweather: Az egészségem fontosabb

Floyd Mayweather Jr., boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : Floyd Mayweather Jr. reacts after defeating Manny Pacquiao in their welterweight unification bout on May 2, 2015 at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO / JOHN GURZINKSI
Vágólapra másolva!
A jövő szombati, Andre Berto elleni Las Vegas-i mérkőzése után befejezi pályafutását az amerikai Floyd Mayweather, a profi ökölvívás jelenlegi egyik legnagyobb alakja.

A 38 éves Mayweather azt mondta: a honfitársa elleni mérkőzés lesz karrierje utolsó összecsapása.

Amennyiben Mayweather 49. profi meccsén is győz, beállítja az 1956 áprilisában visszavonult legendás nehézsúlyú, Rocky Marciano rekordját.

"A 49. az utolsó csatám" - jelentette ki az ökölvívó, világossá téve, hogy az 50-es mérföldkövet már nem akarja célba venni.

Persze sok pénzt lehet keresni, de előfordulhat, hogy egyszer csak már nem tudok majd beszélni, járni vagy tisztán gondolkodni" - fogalmazott Mayweather.

Jöhet a filmipar

A Las Vegas-i mérkőzés a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért zajlik majd. A 31 esztendős rivális is volt már világbajnok, eddigi meccsei közül 33-at nyert meg, háromszor kapott ki.

A Mayweather cégét vezető Leonard Ellerbe szerint az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett, s az 1996-os atlantai olimpián pehelysúlyban bronzérmes klasszis a jövőben a filmiparban akar dolgozni.