Floyd Mayweather veretlen legendaként vonul vissza

Las Vegas, 2015. május 2.
Az amerikai Floyd Mayweather Jr. (k) a bajnoki öveivel az édesapja és edzője, Floyd Mayweather Sr. (j) mellett, miután egyhangú pontozással győzött a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao ellen az Ökölvívó Világtanács, WBC, az Ökölvívó
Las Vegas, 2015. május 2. Az amerikai Floyd Mayweather Jr. (k) a bajnoki öveivel az édesapja és edzője, Floyd Mayweather Sr. (j) mellett, miután egyhangú pontozással győzött a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao ellen az Ökölvívó Világtanács, WBC, az Ökölvívó Világszövetség, a WBA és az Ökölvívó Világszervezet, a WBO váltósúlyú bajnoki címéért vívott bokszmérkőzésen a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában 2015. május 2-án. (MTI/AP/Isaac Brekken)
Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően simán nyerte meg utolsó meccsét a súlycsoportoktól független ranglisták éllovasa, Floyd Mayweather jr., aki egyhangú pontozással verte Andre Bertót a WBC váltósúlyú, és a WBA szuperbajnoki címéért kiírt meccsen. Az amerikai bunyós bejelentette visszavonulását. 

„A döntésem végleges, eljött az idő, hogy visszavonuljak. Minden rekordot megdöntöttem, 19 éve bunyózom, és úgy érzem, nincs már mit bizonyítanom” – mondta a Berto ellen igen simán (a pontozók szerint 117–111, 118–110, 120–108) győző Mayweather, aki győzelmével 49-0-s mutatóval vonulhat vissza.

Az amerikai győzelmének jogosságáról mindent elmond, hogy a korábbi váltósúlyú világbajnok semmit nem tudott kezdeni vele, sőt Mayweather még a közönséget is tudta szórakoztatni a meccs közben. Győzelme után megköszönte a biztatást a Las Vegas-i MGM Arena 14 ezer nézőjének, majd bejelentette a visszavonulását.

Így vonul vissza egy legenda Forrás: MTI/FR159466 AP/Isaac Brekken

Mayweather beállította Rocky Marciano 60 éves rekordját, de az amerikai sportsajtó szerint közel sem biztos, hogy nem dönti meg, hiszen mindig jöhet egy olyan ellenfél, vagy egy olyan pénzdíjat ígérő meccs, amiért a veretlen Mayweather visszatérhet.

Minden az IQ-n múlik

"Mindig tudtam, hogy mit akarok csinálni. Tizenkilenc éve vagyok a sportágban, tizennyolc éve világbajnok, emlékezetes pályafutásom volt. Minden az IQ-ról szól. Tíz lépéssel jártam bármelyik ellenfelem előtt. Megakadályoztam őket, hogy azt csinálják, amiben a legjobbak, és rájuk kényszerítettem, amit nem akartak csinálni" - tette hozzá.

Nem volt ellenfele Forrás: AFP/John Gurzinski

"A nagy bajnokok, mint Muhammad Ali, Sugar Ray Robinson, Sugar Ray Leonard, Larry Holmes, ajtókat nyitottak meg. Kiegyengették azt az utat, amit én is bejártam. És a fiatal ökölvívók ma azt mondják, olyan akarok lenni, mint Mayweather' - jelentette ki. Hozzátette: kíváncsian figyeli, mikor bukkan fel a következő Floyd Mayweather, aki majd megdönti a rekordokat, amelyeket ő felállított.