Vágólapra másolva!
A felismerhetetlenségig elhízott Prince Naseem Hamed, a brit ökölvívás egykori nagy egyénisége, a WBO, a WBC és az IBF korábbi profi bokszvilágbajnoka.

A brit Mirror beszámolója szerint nagyon meghízott, és cseppet sem hasonlít 13 évvel ezelőtti önmagára Prince Naseem Hamed. Nagy-Britannia legfiatalabb profi ökölvívó-világbajnoka 1995-ben, mindössze 21 évesen került a WBO pehelysúlyú trónjára, miután huszadik meccsén TKO-val nyert Steven Robinson ellen.

Pályafutása 2001. április 7-ig töretlenül ívelt felfelé, de 36. mérkőzésén kikapott a mexikói Marco Antonio Barrerától. Ugyan egy mérkőzés erejéig 2002 májusában még visszatért a ringbe, de csak pontozással verte meg a spanyol Manuel Calvót, és végül hivatalosan ugyan nem jelentette be, de befejezte profi karrierjét. 37 mérkőzése közül 36-ot megnyert, 31-et KO-val.

Prince Naseem Hamed alaposan elhízott Forrás: Sun

Karrierje során többször felmerült, hogy összecsaphat Kovács Istvánnal, a magyar bokszoló 2000-ben, Robinson legyőzése után nyilatkozott úgy: "Remélem, bebizonyítottam, érdemes vagyok arra, hogy kihívjam Hamedet." Az összecsapásból azonban semmi sem lett, Kokó – Hamedhez hasonlóan – egy váratlan, Julio Pablo Chacón elleni vereséggel elrontotta addigi hibátlan mérlegét, ezt követően már csak két meccset vállalt, és visszavonult.

Profiként még a pehelysúlyúak között versenyzett Forrás: AFP/John Gurzinski

Hamed az elmúlt tíz évben már csak egy súlyos cserbenhagyásos autóbaleset miatt került az újságok címlapjára: 2006-ban letartóztatták, és végül 15 hónap börtönbüntetésre ítélték.