Vágólapra másolva!
Novak Djokovic és Jo-Wilfried Tsonga játssza a döntőt a 4,7 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

A világelső Djokovic esélyt sem adott Andy Murraynek, a világranglistán második skót mindössze négy játékot fogott a két játszma során. A 67 percig tartó meccs hozott pár nagy labdamenetet, a második szett második játékában Djokovic egy 14 ütéses labdamenet végén nyerte meg a pontot.

Djokovic 16 meccset nyert meg zsinórban, idén pedig a 13. döntőjére készülhet.

A szerb nagy sorozata:

A másik elődöntőben Tsonga három szettben gyűrte le Rafael Nadalt, aki a második játszmát ugyan 6:0-val söpörte be, de a harmadikban ismét a francia volt a jobb.

eredmény, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Murray (brit, 3.) 6:1, 6:3
Tsonga (francia, 16.) - Nadal (spanyol, 8.) 6:4, 0:6, 7:5

Fucsovics Márton két játszmában legyőzte a svéd Markus Erikssont az 537 ezer euró összdíjazású keménypályás stockholmi tenisztorna selejtezőjének szombati első fordulójában.

A világranglistán 246., 23 éves magyar játékos 1 óra 12 perc alatt múlta felül a 452. helyen jegyzett, 25 esztendős riválisát. Fucsovics vasárnap a szlovák Filip Horanskyval találkozik a selejtező második körében. A főtáblára kerüléshez három sikerre van szüksége.

eredmény:
Fucsovics Márton - Markus Eriksson (svéd) 6:4, 6:4

Lengyel-montenegrói döntő lesz a 426 ezer dollár (116,7 millió forint) összdíjazású tiencsini keménypályás női tenisztornán, miután az elődöntőben Agnieszka Radwanska és Danka Kovinic is legyőzte riválisát.

A másodikként kiemelt Radwanska azt a harmadik helyen rangsorolt cseh Karolina Pliskovát búcsúztatta szombaton, aki előző nap a negyeddöntőben Babos Tímeának, a világranglistán 74. magyar teniszezőnek parancsolt megálljt két sima szettben. A másik elődöntőben Kovinic a szerb Bojana Jovanovskinál bizonyult jobbnak három játszmában.

eredmények, elődöntő:
A. Radwanska (lengyel, 2.) - Ka. Pliskova (cseh, 3.) 6:3, 6:1
Kovinic (montenegrói) - Jovanovski (szerb) 6:4, 6:7 (2-7), 6:2