Vágólapra másolva!
Hamis feltételezés jelent meg az izraeli Channel 10 csatornán, amely szerint a Magyar Úszó Szövetség kívánná megrendezni a 2015. december 2-6. közötti rövidpályás úszó Európa-bajnokságot. A viadal az izraeli Netanyában lesz.

"A Magyar Úszó Szövetség is aggódva követi az Izraelben zajló eseményeket. Gyárfás Tamás elnök levelet írt az európai szövetség vezetőinek, amelyben a leghatározottabban leszögezte: bízik abban, hogy Izraelben rövidesen teljes béke honol, és az Európa-bajnokság lebonyolítása zavartalan lesz. Továbbá bízik a rendezők szakértelmében, az izraeli úszószövetség legnemesebb törekvéseiben - ugyanakkor álságos lenne bárkinek is azt állítania, hogy az esemény kapcsán nincs aggodalom Európa legjobb úszóiban" - áll a szövetség által kiadott közleményben.

Gyárfás Tamás időközben már egyeztetett Magyarország izraeli nagykövetével is, aki megnyugtatta, hogy a sportolók, a vendégek biztonsága garantált, aggodalomra nincs ok.

Gyárfás Tamásék a 2017-es vb-rendezésre készülnek Forrás: MTI/Földi Imre

"A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország el akarja lopni a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül" - mondta Gyárfás Tamás.