Jég veled! Jamaica ütős bobcsapatot épít

Jazmine Fenlator, bob
UNITED STATES, Park City : PARK CITY, UT - SEPTEMBER 29: Bobsledder Jazmine Fenlator poses for a portrait during the USOC Media Summit ahead of the Sochi 2014 Winter Olympics on September 29, 2013 in Park City, Utah. Doug Pensinger/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jamaicai színekben szeretne indulni a 2018-as, pjongcsangi téli olimpián Jazmine Fenlator amerikai bobos, aki úgy véli, egy világklasszis sprintert is meg tudna nyerni a játékokra.

"Képességeim és tehetségem révén szeretnék valamit elérni másik országomnak, Jamaicának is" - indokolta szándékát a harmincéves Jazmine Fenlator, akinek az édesapja jamaicai.

Fenlator a harmadik számú amerikai kettesbob kormányosaként - a sprinter Lolo Jonesszal - 11. helyen végzett a tavalyi, szocsi olimpián, a legutóbbi Világkupa-sorozatban pedig harmadik lett.
Már januártól jamaicaiként tervezi a versenyzést, s ismét sprintert keres társnak.

Jazmine Fenlator Forrás: AFP/Getty Images/Doug Pensinger

"Ideális esetben Shelly-Ann Fraser-Pryce lehetne a fékező" - mondta, hozzátéve, hogy úgy érzi, meg tudja győzni a hétszeres világbajnokot, a 100 méteres síkfutás kétszeres olimpiai aranyérmesét.

"Ő maga említette már, hogy bobozna, de nem volt Jamaicának csapata. A riói olimpia utáni időszak ideális lenne a számára, én legalábbis azt szeretném, hogy megpróbálja."

Shelly-Ann Fraser-Pryce Forrás: AFP/Olivier Morin

Jamaica az 1988-as, Calgaryban rendezett téli olimpián indult először bobban, a nagy feltűnés keltett négyesről film is készült Jég veled! címmel. Azóta a jamaicai férfi bobosok többször is rajthoz álltak, nők azonban még nem.