Agassi: Én voltam a legboldogtalanabb világelső

Steffi Graf és Andre Agassi, tenisz
UNITED STATES, Los Angeles : LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 27: Andre Agassi and Steffi Graf arrive at the Longines Los Angeles Masters at Los Angeles Convention Center on September 27, 2014 in Los Angeles, California. Joe Scarnici/Getty Images for Masters Grand Slam Indoor/AFP
Vágólapra másolva!
Andre Agassi hiába nyert nyolcszor is Grand Slam-tornát, és vezette 101 héten át a világranglistát, sohasem élvezte a teniszt. Sőt úgy érezte, ő volt a legboldogtalanabb világelső.

"Az apám azt akarta, hogy én legyek a legjobb. De amikor világelső lettem, rájöttem, nincsen hová fejlődni. A világ legboldogtalanabb világranglista-vezetője lettem, úgy éreztem, bárcsak lennék inkább a 141." - mesélte egy mexikóvárosi konferencián.

A 45 éves teniszcsillag évekkel ezelőtt megjelentetett Open című önéletrajzi regényében kendőzetlenül beszélt életéről, arról, hogy az apja nyolcéves korától naponta nagy intenzitással edzette.

Steffi Graf és férje, Andre Agassi Forrás: AFP

"Utáltam a teniszt egész életemben, mert nem én választottam magamnak. Volt, hogy naponta ezerszer is el kellett ütnöm a labdát, mert apám azt mondta, senki sem nyer, ha nem tesz meg ennyit" - mondta.

Visszavonulása óta az Andre Agassi Charitable Foundation alapítójaként több ezer gyermek tanulását segítette. Ahogy ő fogalmazott, erre tette fel az életét.