Djokovic megállíthatatlan a vébén

Novak Djokovic, tenisz
Serbia's Novak Djokovic reacts after beating Japan's Kei Nishikori during their men's singles group stage match on day one of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 15, 2015. Djokovic won the match 6-1, 6-1. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
A világelső és címvédő Novak Djokovic két sima szettben nyert a nyolcadikként rangsorolt Nisikori Kej ellen a férfi teniszezők hétmillió dollár összdíjazású, keménypályás londoni ATP-világbajnokságának első fordulójában, így sorozatban 15. alkalommal sem talált legyőzőre a tornán.

Az első helyen kiemelt szerb játékos 2011 óta nem kapott ki a hagyományos szezonzáró viadalon, amelyet az elmúlt három esztendőben mindig megnyert.

A harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer két játszmában legyőzte a hatodikként rangsorolt cseh Tomas Berdychet.

Az Ilie Nastaséról elnevezett kvartettben a brit Andy Murray, a svájci Stan Wawrinka, a spanyol Rafael Nadal és honfitársa, David Ferrer kapott helyet.

Novak Djokovic Forrás: AFP/Adrian Dennis

A vb 1970 óta íródó történetében először nevezték el a csoportokat korábbi klasszisokról: az amerikai Smith nyerte az első, a román Nastase pedig 1971-ben a második versenyt.

Eredmények, Stan Smit-csoport, 1. forduló:
Djokovic (szerb, 1.) - Nisikori (japán, 8.) 6:1, 6:1
Federer (svájci, 3.) - Berdych (cseh, 6.) 6:4, 6:2