Társoldalunk:

Rosszul lett a magyar úszóbajnok, vége az Eb-jének

2015.12.03. 10:05

Bernek Péter szerdán aranyérmet szerzett 400 gyorson az izraeli rövidpályás Európa-bajnokságon, és ezzel véget ért számára a torna, mivel elkaphatott egy betegséget.

Pedig az aranyérem után még roppant optimista volt, amikor azt mondta: "Az aranyérmem és az időm az Eb további része és az olimpia előtt is jó előjel. Meglátjuk, bízom benne, hogy folytatni tudom a jó sorozatot. Örülök, hogy két ezüst és egy bronz után sikerült egy aranyat nyernem. Még két számom lesz, bízom a legjobbakban."

Forrás: MTI/AP/Tsafrir Abayov

Csütörtök reggel azonban rossz hírek érkeztek a gyorsúszó felől. "Nincsenek jó híreink újdonsült Európa-bajnokunkról: Bernek Peti végighányta az éjszakát, azaz a 200 gyorson biztosan nem indul. Még van halovány remény, hogy hajnaltól kora délelőttig alszik egy jót, és egy picit javul a közérzete, így a fél 12 tájban esedékes 1500 gyorsra kijön az uszodába, de... Nem biztos, hogy van értelme. Meglátjuk, sajnáljuk - és jobbulást kívánunk neki" - olvasható a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán.

Bernek végül nem tudta vállalni az indulást, így csütörtök délelőtt már nem ugrott vízbe. Igaz, így is egy Eb-arannyal a nyakában távozhat Izraelből.