Egy övet máris elveszít Klicsko legyőzője

Wladimir Klitschko, Tyson Fury, Volodimir Volodimirovics Klicsko
Ukrainian heavyweight boxer Vladimir Klitschko (R) in action against British boxer Tyson Fury (L) at the Esprit Arena in Duesseldorf, Germany, 28 November 2015. Tyson Fury of Britain is the new heavyweight world champion after defeating long-reigning Ukrainian Vladimir Klitschko in a unanimous decision in Dusseldorf. Fury, 27, won the titles of the three most important ranking organizations, the IBF, WBO and WBA, in front of 45,000 spectators by a scores of 115-112, 115-112 and 116-111. Photo: FRISO GENTSCH/dpa
Vágólapra másolva!
Minden valószínűséggel el kell búcsúznia a Nemzetközi Bokszföderáció nehézsúlyú címétől a november 28-án Vlagymir Klicskót legyőző Tyson Furynak.

Az IBF ugyanis kötelező címvédést írt elő bajnokának a kihívó Vjacseszlav Glazkov ellen, Furyék viszont inkább a Klicsko elleni visszavágót választják, amelyre a szerződésük kötelezi is őket.

A 21 győzelem mellett 1 döntetlennel

rendelkező Glazkovnak egyébiránt lett volna lehetősége megmérkőzni a WBC-bajnok Deontay Wilderrel, ám a bunyós az új hírek ismeretében inkább passzolta ezt az esélyt, és kivárásra játszik.

Felháborodtak, de maradnak a Klicsko-meccsnél

Ami érthető, hiszen ha Furyt megfosztják a címétől, a 31 éves ukránnak lesz lehetősége megmérkőzni a betöltetlen IBF-trónért. Tyson Fury és csapata természetesen felháborodottan vette tudomásul a döntést, de továbbra is kitartanak a sokkal nagyobb kaliberű és több bevétellel kecsegtető Klicsko elleni visszavágó mellett, írja a Profiboksz.hu.