Miklós Edit elégedett a két pontszerző hellyel

Miklós Edit
Miklós Edit nem tudta befejezni a versenyt
Vágólapra másolva!
Miklós Edit alpesi síző elégedetten értékelte szezonrajtját a világkupa-sorozatban, melynek múlt hétvégi, Lake Louise-i állomásán kétszer is 22. lett lesiklásban.

"Pályafutásom eddigi legjobb kezdése volt. Először tudtam mindkét lesikló futamban

- mondta a Magyar Sí Szövetség keddi sajtótájékoztatóján a szám olimpiai hetedik helyezettje, aki hozzátette: az első menet szolid volt, a második viszont sokkal agresszívebb, de hibákkal tarkított, és szerencséje volt, hogy talpon tudott maradni az elrontott ugrató után.

A szuperóriás-műlesikló futamról, amelyben 46. lett, úgy fogalmazott, abban a számban "nagyon hátul van a rajtszáma" - azaz a pálya minősége már rosszabb, amikor ő következik -, így nehezebb jól szerepelnie, de amúgy sem volt hibátlan a teljesítménye.

Magasra tette a lécet

Az MTK 27 éves sportolója arról számolt be, hogy legközelebb a franciaországi Val d'Isere-ben versenyez majd december 18-án és 19-én. Elárulta: ez nagyon kedves helyszín a számára, mert karrierje első vk-futamán ott szerepelt.

Miklós Edit Forrás: Miklós Edit (Facebook)

"Feljutni a csúcsra könnyebb, mint ott is maradni. De most is magasra tettem a lécet. Az előző szezonban

a St. Moritz-i futamon elért harmadik pozíció után jöhet a második és az első hely,

továbbá szeretném, ha valamennyi lesikló vk-viadalon pontszerző lennék, s a végén a legjobb 15-ben végeznék a szakági vk-ban" - fogalmazta meg a mostani idényre vonatkozó terveit Miklós Edit. Megjegyezte: a mezőny ugyanolyan erős, mint az elmúlt években, mert a távozott idősebb riválisok helyére rengeteg nagyon jó fiatal érkezett.

Kapitány Ildikó, a magyar szövetség főtitkára a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy sísportban eddig nyolc kvótát szereztek a magyarok a februári, lillehammeri téli ifjúsági olimpiára. Jelen állás szerint ketten-ketten indulhatnak alpesi síben, sílövészetben, síugrásban, míg egy-egy sportoló sífutásban és síakrobatikában lehet ott a norvégiai eseményen.