Legyűrte a csókbetegség a svéd teniszklasszist

Robin Soderling, Robin Söderling, tenisz
SWEDEN, Stockholm : Swedish tennis player Robin Soderling smiles during a news conference on May 21, 2012 at the Royal Tennis Hall in Stockholm. Soderling will miss the French Open, Wimbledon and the Olympics this year but he's not ready to give up on his career. The 27-year-old Swede said that he is still struggling with his fitness after being sidelined with mononucleosis last year. AFP PHOTO/BERTIL ERICSON
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását a kétszeres Roland Garros-döntős Robin Söderling, aki három éve próbál visszatérni, de betegsége miatt kénytelen volt belátni, szervezete nem alkalmas az élsportra.

A világranglistán korábban az 5. helyen is álló svéd teniszező tavaly még optimistán nyilatkozott, akkor elmondta, csak a kemény edzés miatt fáradt állandóan, a mononukleózisból már kikezelték az orvosok. A csókolózási betegségnek is nevezett vírusfertőzést egy Epstein-Barr nevű vírus váltja ki, amely a gyógyulás után is az ember szervezetében marad, de általában a betegség nem fejlődik ki újra.

Ehhez azonban rengeteg pihenésre van szükség, egy élsportolónak pedig ez a luxus nem jár, így hiába bizakodott Söderling, az orvosai közölték vele, a legmagasabb szinten nem lesz képes sportolni. "Túlságosan hosszú ideig hagytam figyelmen kívül a jeleket. Visszagondolva jobban tettem volna, ha hallgatok a testem üzeneteire" - mondta a svéd hírügynökségnek Söderling.

Robin Söderling többé nem teniszezik Forrás: AFP/Bertil Ericson

A svéd játékos 2011-ben, Baastadban nyert utoljára tornát, lábadozás közben alapított egy teniszfelszerelést gyártó céget, és a stockholmi ATP-torna versenyigazgatója is lett.