Hosszú Katinka kapott egy öltözőt

Hosszú Katinka, úszás
Hungaria's Katinka Hosszu gives the thumbs up after competing in the finals of the women's 200m medley swimming event, as part of the 18th European Short Course Championships on December 5, 2015, in the Israeli coastal city of Netanya. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Néhány napja alaposan kiosztotta az úszószövetséget Hosszú Katinka, akinek keddtől már saját kabinja van a budapesti Komjádi uszodában.

Az ötszörös világbajnok magyar úszónő egy hete arról panaszkodott, hogy betelt nála a pohár, mert nem biztosítják a felkészüléshez szükséges feltételeket – például volt olyan, hogy a medence szélénél kellett átöltöznie.

Hétfőn Gyárfás Tamás,

a Magyar Úszó Szövetség elnöke levelet írt a Nemzeti Sportközpontok főigazgatójának,

Kovács Norbertnek, és azt kérte, hogy biztosítsanak saját öltözőt Hosszú Katinka számára.

Az Origóhoz is eljuttatott levelében az úszóelnök azt írta, az öltözőhasználat költségeit átvállalja a szövetség, egyúttal arról is érdeklődött, hogy miért nem volt eddig saját kabinja az úszónőnek. "Előfordulhatott, hogy zárva lettek volna az öltözők?" - kérdezte Gyárfás.

Saját kabint kap Forrás: AFP/Jack Guez

Az MNSK a válaszában azt írta, hogy

az öltözőt kedd reggel át is vehette az úszónő.

A válaszlevélben az is szóba került, hogy a Komjádiban idén augusztusban energia rekonstrukciós munkálatok kezdődtek, és a december 11-én befejeződött korszerűsítés ideje alatt az 50 méteres medence öltözőit nem lehetett használni.

Hosszú Katinka már december végén elkezdte az edzéseket, illetve az új évet.

írja Facebook-oldalán az úszónő, aki arról is beszámolt, hogy a Németországban élő bátyjával készül, és erről egy fényképet is posztolt.