Társoldalunk:

Rengeteg adóval sáros, ezért vereti magát vénségére

2015.12.31. 14:34

Hárommilliós adótartozása miatt kénytelen az ötvenhez közeledve újra bokszmeccseket vállalni Roy Jones Jr. Volt néhány rossz befektetése.

Roy Jones Jr. orosz promótere elmondta, amit mindenki sejtett: az amerikai bokszoló visszatérésének hátterében katasztrofális anyagi helyzete, konkrétan hatalmas adótartozása áll.

Roy Jones Jr. (balra) és Vlagyimir Putyin orosz elnök. Mint a borsó meg a héja!

Forrás: AFP/Ria Novosti/Alexei Nikolsky


"Amikor az orosz állampolgárságért folyamodott, világossá vált, hogy komoly adóproblémai vannak. Szeptember 10-én Pensacolába, Roy otthonába repültem (...) A nevében aláírtam egy szerződést, ami garantálja a hárommillió dolláros adóhátralék kifizetését és az adóügyeinek elrendezését" – idézi a Profiboksz.hu Vladimir Hrjunovot.

Rosszul kezdődött

Jones nemrég lett orosz állampolgár, és december közepén, új karrierje első mérkőzésén brutális kiütéses vereséget szenvedett Enzo Maccarinellitől. A 90-es évek egyik legnagyobb klasszisa januárban lesz 47 éves, és a kudarc ellenére további meccseket tervez.

De nem azért, mert annyira élvezné még a bokszot.

"Annak idején rengeteg pénzt keresett Jones, de rossz befektetésekbe fektette a millióit. A rossz ingatlanbefektetések és nem megfelelő pénzkezelés komoly problémákhoz vezetett, de ez Amerikában megtörténhet" – mondta védence motivációiról az orosz promóter.