Vágólapra másolva!
Babos Tímea nélkül utazik a magyar női teniszválogatott Izraelbe februárban a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornájára.

A szövetség hétfői tájékoztatása szerint Juhász Gábor kapitány a nevezési határidő lejártának napján megnevezte, hogy kikre számít Eilatban február 3. és 6. között. A magyarok első számú játékosa, a világranglistán 70. Babos kihagyja az idei Fed-kupát, mivel - mint az MTSZ honlapján olvasható - az egyéni pontszerzésre koncentrál, hogy biztos legyen az olimpiai részvétele.

A kapitány a Jani Réka (233.), Gálfi Dalma (334.), Bondár Anna (388.), Stollár Fanny (529.) csapatot állította össze, melynek átlagéletkora 19,75 év. Jani harmincszor szerepelt a válogatottban, a tavaly junior US Open-bajnok Gálfi és Bondár tavaly mutatkozott be, míg a Gálfival párosban junior wimbledoni győztes Stollár újoncként léphet pályára.

Stollár Fanny Fotó: Hajdú D. András [origo]

A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor február első hetében. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák.

Az előző két évben Budapest adott otthont a csoport küzdelmeinek, Eilatban 2010 és 2013 között rendezték meg a versenyt. A magyarok 2014-ben és 2015-ben is ötödikek lettek, így bennmaradtak a zóna I-es csoportjában.

A résztvevő országok: Belgium, Bulgária, Horvátország, Észtország, Grúzia, Nagy-Britannia, Magyarország, Izrael, Lettország, Portugália, Dél-afrikai Köztársaság, Svédország, Törökország, Ukrajna.