Társoldalunk:

Babos Tímea legyőzte érdekes ellenfelét

2016.01.06. 08:49

Babos Tímea két játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt román Monica Niculescut az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán, és bejutott a negyeddöntőbe.

A világranglistán 70. Babos simán hozta az első szettet, majd a folytatásban gyorsan elvette a tenyerest is nyeső Niculescu (39.) adogatását, és végül 1 óra 41 perc alatt győzött. Az előző három összecsapásukat a román játékos nyerte.

Forrás: MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, rengeteg hosszú labdamenettel. Ami különösen széppé teszi ezt a sikert, hogy szinte akárhányszor jött egy nehezebb pillanat, akkor én játszottam jobban. Ez egy igazi mentális győzelem amellett, hogy nagyon jól is játszottam" - nyilatkozta honlapján a 22 éves Babos, hozzátéve, hogy Niculescu egy érdekes ellenfél, rendkívül speciális játékkal.

A mérkőzés ezért komoly taktikát igényelt, és örül, hogy edzőjével, Thomas Drouet-val ezt sikerült megbeszélni.

Volt világranglista-5. következik

Babos a következő fordulóban a hatodikként rangsorolt kanadai Eugenie Boucharddal találkozik, aki a selejtezőből érkezett amerikai Nicole Gibbset győzte le. A kanadai játékos jelenleg 49. a világranglistán, de 2014 októberében ötödik volt. Abban az évben döntőt játszott Wimbledonban, míg az Australian Openen és a Roland Garroson a legjobb négyig jutott.

Nyolcaddöntő:
Babos Tímea-Monica Niculescu (román, 4.) 6:1, 6:4
Friedsam (német)-Begu (román, 3.) 7:5, 3:2-nél Begu feladta
Bouchard (kanadai, 6.)-Gibbs (amerikai) 6:4, 6:2 
Siniakova (cseh)-Dijasz (kazah, 7.) 6:0, 6:4 
Vang (kínai)-King (amerikai) 7:6, 6:3 
Riske (amerikai)-Szu Vej (tajvani) 3:6, 7:5, 6:1