Társoldalunk:

Kíváncsian várja a lesiklást Miklós Edit

2016.01.08. 09:44

Kíváncsian várja a megszokottól eltérő lebonyolítású lesiklóversenyt a női alpesi sízők világkupa-sorozatában Miklós Edit, aki szombaton és vasárnap az ausztriai Zauchensee-ben áll rajthoz.

A viadalra eredetileg St. Antonban került volna sor, de ott nem volt elegendő hó, ezért a nemzetközi szövetség (FIS) Zauchensee-nek adta a rendezés jogát. A szombati lesiklás - egy helyett - ezúttal két sprintfutamból áll, és az összesített időeredmények alapján alakul majd ki a végeredmény.

A helyszín nem ismeretlen a lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit számára, 2007-ben ugyanis itt ért el hatodik helyet az ifjúsági világbajnokságon. A csíkszeredai születésű síző a legutóbbi lesiklóviadalon, december 19-én Val d'Isere-ben kilencedik lett, s pályafutása során harmadszor végzett a legjobb tízben vk-futamon. A 27 éves versenyző a szakági pontverseny 17. helyéről várja a szombati folytatást.

Miklós Edit

Forrás: MTI/EPA-APA/Johann Groder

"Még sosem versenyeztem ebben a lebonyolításban, de kíváncsi vagyok, hogy milyen, tulajdonképpen lesz egy második esélyünk javítani, ha az első futamban nem sikerül hibátlanul mennünk" - idézte a Magyar Sí Szövetség közleménye Miklós Editet, aki az utóbbi két hétben Ausztriában és Olaszországban edzett, igaz, szinte mindenhol kevés volt a hó, így nehéz volt megfelelő pályákat találnia.

Nem zavarja a szokatlan lebonyolítás

"Egyébként ismerem és kedvelem Zauchensee-t, már többször versenyeztem ezen a pályán, a szokatlan lebonyolítás pedig a felkészülésemet egyáltalán nem befolyásolta, ugyanúgy edzettem, ahogyan korábban is" - mondta a tavalyi St. Moritz-i lesikló vk-versenyen harmadik Miklós Edit.

Zauchensee-ben szombaton 9.30 órakor rajtol el az első, majd 11.30-kor a második lesiklófutam, a szuper-óriásműlesikló versenyt pedig vasárnap 11.30-tól rendezik.