Békéltető tárgyalás Hosszú és Gyárfás között

Borkai Zsolt Győr, 2014. december 20.
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Győr fideszes polgármestere beszédet mond a 3,2 milliárd forintból elkészült új győri uszoda, az Aqua Sport Központ átadási ünnepségén 2014. december 20-án.
MTI
Győr, 2014. december 20. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Győr fideszes polgármestere beszédet mond a 3,2 milliárd forintból elkészült új győri uszoda, az Aqua Sport Központ átadási ünnepségén 2014. december 20-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kezdeményezni fog egy találkozást Hosszú Katinkával és Gyárfás Tamással, amelyen szeretné egy asztalhoz ültetni a feleket és közvetítésével megoldást találni a versenyző és a Magyar Úszó Szövetség között kialakult vitában.

Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója az M4 Sport csatorna Sport7fő című műsorában elmondta, egyeztetett Borkai Zsolt elnökkel és Szabó Bence főtitkárral, ennek megfelelően került ki a MOB honlapjára a szervezet hivatalos álláspontja.

Hozzátette: a MOB érzi a felelősséget, és ahogy korábban is történtek háttéregyeztetések,

mind a két féllel folyamatosan egyeztet, hogy minél hamarabb nyugvópontra jusson az ügy.

Siklós Erik hangsúlyozta, a MOB - a NOB szabályának megfelelően - továbbra is minden támogatást megad a többszörös világ- és Európa-bajnok úszónak.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszó Szövetség teljesítményével és hozzáállásával. K