Vágólapra másolva!
A 60. születésnapját ünneplő Széles Sándor kijelentette, hogy a múlt héten napvilágott látott híresztelésekkel szemben egyáltalán nem fogalmazott meg pozitív véleményt - az azóta a döntését már megmásító - Kiss László szövetségi kapitány lemondása kapcsán.

"Egy, a nevemet viselő műhely képviselői posztoltak, de

- idézte a Magyar Úszó Szövetség hírlevele Gyurta Dániel edzőjét, Széles Sándort.

Széles Sándor neve ebben a posztban jelent meg aláíróként:

Tisztelt Tagszervezeti Képviselő Társak!Tekintettel a Magyar Úszó Szövetség vezetősége körül kialakult botrányos...

Posted by Sandor Szeles Workshop / Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely on Thursday, January 7, 2016

A történet előzménye, hogy a múlt héten megjelent a hódmezővásárhelyi Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely Facebook-oldalán egy felhívás, amely a szövetség rendkívüli közgyűlésének összehívását és az elnökség távozását szorgalmazta. A közleménynek két aláírója volt, Hornyák Viktor és Széles Sándor, de utóbbi ezek szerint nem tudott arról, hogy az ő nevét is odaírták volna.

Borkai Zsolt a MOB érdemérmével tünteti ki Széles Sándort 2013-ban Forrás: MTI/Beliczay László

A másik aláíró, Hornyák Viktor a műhely vezetője, aki az úszószövetséggel korábban többször is nézeteltérésbe került.

A tavalyi tisztújításon sikertelenül indult az elnöki posztért,

egy konfliktus miatt pedig fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. A Facebook-oldalukon rengeteget foglalkoznak a Hosszú-üggyel, keresetlen szavakkal támadva a szövetséget.

A szövetség születésnapi köszöntésén a közelmúltban lezajlott vitákról Széles Sándor annyit mondott: "Kis országként vagyunk vezető nemzet a világ egyik legnagyobb sportágában, ez csakis annak a szellemi tőkének köszönhető, amely generációk során halmozódott fel. A sikerek titka leginkább ez, egy tehetséges versenyző és egy kellő tudással felvértezett edző találkozásából születnek a legnagyobb eredmények. A felkészülést különféle eszközökkel lehet persze optimalizálni, ám ez apróság,

A tréner 60 évesen kész a visszatérésre, az előző időszak megpróbáltatásai után bámulatos javuláson ment keresztül, saját bevallása szerint 12 kilót sikerült visszaszednie az elmúlt időszakban, és szellemileg is teljesen felfrissült a rehabilitációs kezeléseknek köszönhetően. "Úgy látszik, egész jó a genetikám” – jegyezte meg Széles Sándor.