Társoldalunk:

Babos először nyert meccset az AusOpenen

2016.01.18. 12:07

Babos Tímea életében először nyert egyesben mérkőzést a melbourne-i Australian Open főtábláján, a magyar játékos óriási csatában úgy győzte le Heather Watsont, hogy a brit a második szett hajrájában már a továbbjutásért adogathatott.

Eredmény, Australian Open, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Babos Tímea - Heather Watson (brit) 6:7 (4-7), 7:5, 7:5

A hétfői meccs 70 percig tartó első játszmájában fej-fej mellett haladtak a felek, majd a rövidítésben a WTA rangsorában jelenleg 79. rivális koncentrált jobban. A második felvonásban a 23 éves Watson 4:4 után elvette Babos adogatását, a 22 éves magyar teniszező azonban visszabrékelt, fordított, majd egy újabb brékkel 46 perc alatt kiegyenlítette a játszmaállást. 

Babos győzelemmel nyitott Melbourne-ben

Forrás: AFP

A döntő szettben Babos 3:2-nél sokadik bréklabdáját értékesítve 4:2-re ellépett, de ezután brékek sorozata következett, s a magyar játékos 5:4-es vezetésénél Watson adogathatott. Ekkor ugyan elmaradt az újabb brék, de 5:5 után Babos jobban összpontosított, így végül 2 óra 47 perc alatt a maga javára fordította a mérkőzést. 

Rettenetesen boldog vagyok, hatalmas meccs volt! Nagyon örülök a győzelemnek!" - nyilatkozott a saját honlapján Babos Tímea. A magyar játékos úgy véli: az első szett lehetett volna az övé is, sok lehetősége volt, de ezekkel nem élt.

"Úgy gondolom, hogy a második játszmában kevesebb esélyem volt Watson szervájánál. De tartottam magam, próbálkoztam. Aztán az ellenfelem a meccsért adogatott, de akkor egy agresszív fogadógémmel sikerült visszabrékelnem. Nagyon-nagyon küzdöttem és akartam! A döntő szettben végig én vezetettem, de mindig visszajött. Az utolsó két pont egy tenyeres nyerő, majd egy fonák egyenes nyerő volt. Ezeket nagyon sokat gyakoroltuk a felkészülés alatt" - idézte fel a történteket.

A két játékosnak ez volt az ötödik egymás elleni találkozója, s Babos - a tavalyi, cincinnati sikere után - most 3-2-re szépített.

A soproni teniszező következő ellenfele a világranglistán 13., 12. kiemelt svájci Belinda Bencic lesz, aki 6:4, 6:3-ra nyert az amerikai Alison Riske ellen.

Babos párosban is érdekelt Melbourne-ben, a szlovén Katarina Srebotnik oldalán indul.

Babos 2012-ben indult először Melbourne-ben, akkor a selejtező második körében esett ki. A legutóbbi három alkalommal azonban már a főtáblán kapott helyet, 2013-ban korábbi páros társa, a francia Kristina Mladenovic (6:3, 4:6, 11:9), 2014-ben a szlovák Anna Karolina Schmiedlova (4:6, 6:4, 7:5), míg tavaly a cseh Barbora Strycova (6:4, 6:4) győzte le az első fordulóban.