Ezért úszik Hosszú Katinka is két sapkában

Mutual of Omaha Duel in the Pool - Day 1 GettyImageRank2 Competition SPORT HORIZONTAL Hungary Swimming USA Day SWIMMING POOL ADULT Indianapolis Women Photography Indiana University 400 Meter Individual Event 2015 Katinka Hosszu Mutual of Omaha Duel Indian
INDIANAPOLIS, IN - DECEMBER 11: Katinka Hosszu of Hungary competes in the Women's 400m Individual Medley during day one of the Mutual of Omaha Duel in the Pool at Indiana University Natatorium on December 11, 2015 in Indianapolis, Indiana. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka a 200 vegyesen aratott austini győzelme után levette a fejéről a sapkáját, de ekkor rögtön kiderült, hogy kettőt hord versenyzés közben.

A magyar úszónő a célba érkezés után csak az egyiket vette le a fejéről. Mindkét fejvédőn rajta volt az Iron Lady felirat, ezen a versenyszám rajtját követően mosolygott is egy jót az amerikai kommentátor, kiemelve, hogy Katinka 16 perccel korábban megnyerte a 100 hát döntőjét is.

Az amerikai kommentátor megjegyzése a videó elején, a sapkacsere 4:11-nél hallható/látható:

A két úszósapka misztériumára az Origo már a 2012-es olimpia előtt megadta a választ.

Az úszónők több napig nem mosnak hajat a versenyek előtt,

hogy ne csússzon le róluk a sapka. De az úszók nemcsak ezt a praktikát vetik be a siker érdekében, hanem például rendszeresen két úszósapkát viselnek. Ennek az az oka, hogy csökkentsék a közegellenállást, és hogy még stabilabban rögzítsék az úszószemüvegüket.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin C. Cox

De vannak kivételek, Cseh László például minden nagyobb verseny előtt kopaszra borotvált fejjel vág neki a futamoknak.