Társoldalunk:

A sztárúszók magára hagyják Gyárfás Tamást

2016.01.21. 15:32

Kiderült, hogy Hosszú Katinka után Cseh László sem lesz ott a FINA budapesti gáláján, ahol az év legjobb úszóit díjazzák.

Az Euro Meet úszófesztivál honlapja szerint Hosszú Katinka és Cseh László január 29-31. között a luxemburgi viadalon szerepel. A 30 éves Cseh edzője, Plagányi Zsolt az MNO-nak megerősítette, hogy az úszó elindul a luxemburgi versenyen, és kihagyja a FINA díjátadóját. Hozzátette, hogy versenyzője a Magyar Úszószövetségtől kapott engedélyt az Euro Meeten való részvételre.

A FINA gáláján a világ legjobb úszóit díjazzák,  így feltételezhető, hogy a magyarok közül csak Hosszú és Cseh lesz ott a kitüntetettek között.

Hiába lesz Budapesten a Nemzetközi Úszószövetség ünnepsége, személyesen nem tudnak jelen lenniForrás: MTI/Kovács Anikó

Gyárfás Tamás január 5-én, még a hivatalos európai díjkiosztó előtt elárulta, hogy Hosszú Katinka lett Európa legjobb női, Cseh László pedig a kontinens legjobb férfi úszója, majd hozzátette, hogy a január végi díjkiosztón is érdekeltek lesznek a magyarok. "Bár a FINA-vezetők által már ismert eredményt nem szabad közzétenni, annyit elmondhatok, ott sem lesz okunk a szégyenkezésre" - fogalmazott január elején Gyárfás Tamás, akit ezek szerint a magyar sztárúszók magára hagynak a díjátadón.

Hosszú egyeztetni fog a MOB-elnökkel

Hosszú a Magyar Sportújságírók Szövetsége január 14-i Év sportolója-gáláján sem jelent meg, helyette édesanyja vette át az év legjobb női sportolójának járó elismerést. A MOB csütörtökön az MTI-nek megerősítette, hogy Borkai Zsolt szerda este beszélt Hosszú Katinkával,  és abban maradtak, a jövő héten egyeztetnek időpontot a vitás kérdések rendezésére. A MOB-elnök elmondta, Hosszú hívta őt telefonon, és megbeszélték, amikor nizzai versenye után a jövő héten hazajön, kitűznek egy időpontot a négyszemközti találkozóra.

Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen kifejtette, hogy elégedetlen a Magyar Úszószövetség teljesítményével és hozzáállásával. Kritikáit január 6-án, ugyancsak sajtótájékoztatón megismételte,  egyben kijelentette: nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a szövetség ajánlott számára decemberben.

Erre a sajtóeseményre Kiss László is elment, ám utána hiába próbált beszélni az úszóval, Hosszú elhagyta a termet. A szövetségi kapitány az ügy folyományaként lemondott posztjáról, de három nappal később Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök közölte, hogy a szakember meggondolta magát, és folytatja a munkát.