Társoldalunk:

Egy igazi úriember az AusOpenről

2016.01.21. 08:21

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján nemcsak győzelme miatt került az újságok címlapjára Jo-Wilfried Tsonga. Amikor a 9. helyen kiemelt francia teniszező észrevette, hogy az egyik labdaszedő lány sír, azonnal a segítségére sietett, és letámogatta a pályáról.

Tsonga a férfi egyes második fordulójában három játszmában, 7:5, 6:1, 6:4-re verte a mindössze 18 éves ausztrál Omar Jasikát. A mérkőzés egyik legszebb jelenete azonban játékon kívül zajlott, a francia adogatáshoz készülve labdát várt az egyik labdaszedő kislánytól, de észrevette, hogy sír.

Kiderült, hogy korábban egy labda eltalálta az arcát, Tsonga érdeklődött a hogyléte felől, majd heves integetéssel jelezte, segítséget kér. Gentleman módjára a karját nyújtotta a megszeppent lánynak, akit lekísért a pályáról a közönség tapsvihara közepette.

„Ez egy teljesen normális reakció volt a részemről, nem hittem, hogy újságírók címlapsztorit kreálnak köré. Láttam, hogy a lány rossz állapotban van, és segítettem neki lejutni a pályáról” – nyilatkozta Tsonga a meccset követően.