Felemelő érzés két szikla között repülni

Miklós Edit, alpesi sí, sízés
Hungarian Edit Miklos competes in the women's downhill training's competition of the FIS alpine ski world cup in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on March 6, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
A női alpesi sízők Világkupa-mezőnye az olaszországi Cortina d`Ampezzóba költözött, ahol lesikló és szuper-óriásműlesikló futamokat rendeznek a hétvégén. Miklós Edit szeretne lesiklásban a legjobb tíz között végezni. A férfi Világkupa magyar indulója, Samsal Dalibor Kitzbühelben áll rajthoz..

Miklós Edit nem kis bravúrral mentette meg versenyét legutóbb a Világkupa Zauchensee-ben rendezett lesikló számában. A hó hiány miatt kivételesen két futamban rendezett lesiklás első csúszásánál ugyanis rontott, de gyors reakciójának, valamint rendkívüli kondíciójának köszönhetően talpon maradt, és sikerült a második futamba bejutnia. Ott azután bátor sízésével remek időeredményt produkálva javított pozícióján, és végül a 17. helyen zárt.

A héten az egyik legszebb pálya fogadja a mezőnyt Cortina d`Ampezzóban, ahol Miklós Edit számára nem csak az újabb pontokért megy a harc, de legeredményesebb sízőnk célja most is a dobogós helyezés.

Miklós Edit Forrás: AFP/Christof Stache

"Szeretem a cortinai pályát, főleg azért, mert felemelő érzés a két szikla között repülni, majd talajt fogni az ugratónál. A pálya utolsó szakaszát pedig nagyon fontos jó technikával sízni, mert lapos, és, ha előtte ront a versenyző, akkor sok időt veszít a végén.

Viszont pontos és gyors sízéssel, nagyon jó eredményt érhet el az ember.

A nyári felkészülésem részeként sziklamászáson jártam itt, azért választottam ezt a terepet, mivel tudtam, hogy nagyon szép a környék, és érdekelt, milyen lehet nyáron. Magasból, a sziklákról néztem a pályát, és lenyűgöző volt. Nagyon várom már a versenyt, tavaly két lesiklás volt itt, az egyikben 16. a másikban 20. voltam, most szeretném ezeket az eredményeket felülmúlni" - mondta Miklós Edit.

A férfiak a legendás kitzbüheli pályán versenyeznek, műlesiklásban Samsal Dalibor is rajthoz áll vasárnap. Versenyzőnk, aki az elmúlt hétvégén megszerezte a magyar sísport első pontjait műlesiklásban a wengeni versenyen, most is szeretne harmincban végezni. A program sűrű lesz számára, ugyanis két nappal a kitzbüheli verseny után kedden már az esti schladmingi futamon áll rajthoz, szintén műlesiklásban.

A női Világkupa menetrendje (Cortina d'Ampezzo):
Január 23. szombat, 10.15 (női lesiklás, tv: Eurosport 2 10.15)
Január 24. vasárnap, 11.30 (női szuper óriás-műlesiklás; tv: Eurosport 2 14.30)

Férfi Világkupa (Kitzbühel)
Január 24. vasárnap, 10.30 (műlesiklás 1. futam); 13.30 (műlesiklás 2. futam, tv: Eurosport 2 13.30)

Férfi Világkupa (Schladming)
Január 26. kedd, 17.45 (műlesiklás 1. futam, tv: Eurosport 17.30)
Január 26. kedd, 20.45 (műlesiklás 2. futam, tv: Eurosport 20.30)