Társoldalunk:

Simona Halepre orrműtét vár

2016.01.24. 18:43

Orrműtét miatt kihagyja a februári versenyeket Simona Halep, a női világranglistán második román teniszező.

A 24 éves játékos közösségi oldalán jelentette be vasárnap, hogy orrsövényferdülés miatt kénytelen megműttetni magát, és biztosan nem léphet pályára Kolozsváron február 6-7-én, amikor a Fed-kupa világcsoportjának negyeddöntőjében Románia a címvédő Csehországgal találkozik. 

„Megpróbáltam mindent beleadni, de csak rontottam a helyzeten. A szakorvos javaslata szerint az orrműtét a legjobb megoldás arra, hogy végérvényesen kikezeljük a problémát. Emiatt a dubaji és a dohai tornától is vissza kell lépnem, legközelebb csak akkor játszom, ha teljesen felépültem” – fogalmaz Halep, hozzátéve, hogy reményei szerint az Indian Wells-i versenyen már ismét adogathat.

Simona Halep

Forrás: Instagram/Simona Halep

Hozzátette, az elmúlt hat hét során gyomor-, orr- és fülfertőzéssel küszködött, antibiotikumos kezelés alatt állt, ami befolyásolta a felkészülését. Reményét fejezte ki, a nézőtérről bátoríthatja majd a román csapatot a kolozsvári mérkőzéseken. 

Halep meglepetésre az ausztrál nyílt bajnokság első fordulóban búcsúzott kedden, amikor a selejtezőből érkezett kínai Csang Suajtól kapott ki.